Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 13.9.2022 13.47

Sairaanhoitajan työ varahenkilöstössä on vaihtelevaa ja opettavaista

Asiasanat:
  • rekrytointi
  • Hyvinkään sairaala
  • sairaanhoitaja

Varahenkilöstö, sisäinen sijainen eli sissi, sijaispooli eli sipo... Tämä tärkeä työtehtävä tunnetaan eri puolilla HUSia eri nimillä. He ovat HUSin omia työntekijöitä, joiden päivän työskentelypaikka määräytyy sen mukaan, missä tarvitaan sijaista. Vaihtelunhaluiselle Susanna Valliukselle työ Hyvinkään varahenkilöstössä opettaa jatkuvasti uutta ja tuo myös säännöllisyyttä työaikoihin.

Sairaanhoitaja Susanna Vallius

Susanna Vallius toimii sairaanhoitajien varahenkilöstössä Hyvinkäällä.  

“Tässä työssä saa todella laajan kokonaiskuvan hoidon eri vaiheista. Joskus saatan ottaa potilaan päivystyksessä vastaan, hoidan häntä seuraavana päivänä tehovalvonnassa, ja lopulta kotiutan hänet vuodeosastolta.  

Tällä hetkellä kierrän varahenkilönä Hyvinkään medisiinisessä tulosyksikössä kardiologisella vuodeosastolla, keuhko-osastolla, neurologisella vuodeosastolla sekä sydänvalvonnassa. Näin monessa yksikössä työskennellessäni osaamiseni karttuu jatkuvasti. Samalla voin viedä osaamistani osastolta tai yksiköstä toiseen, ja siten auttaa kehittämään koko työyhteisön tietotaitoa.” 

Varahenkilönäkin omat työajat suunnitellaan etukäteen 

“Varahenkilönä työskentelystä saattaa olla käsitys, että aina pitää olla valmis sijaistamaan. Siksi voi kuulostaa yllättävältä, että hakeuduin tähän työhön juuri siksi, että saisin säännöllisyyttä työaikoihin! Teen aamupäiviin painottuvaa kaksivuorotyötä pääsääntöisesti arkisin, mikä sopii omaan elämäntilanteeseeni hyvin.  

Me saamme ihan tavalliseen tapaan työvuorot etukäteen - sen sijaan osasto, jolla työskentelemme, selviää vasta lähempänä työvuoroa. Meitä varataan eri osastoille sen mukaan, missä on akuutteja puutteita. Päivän aikana saamme keskittyä työhömme kyseisellä osastolla, eli pääsääntöisesti kesken päivän ei tarvitse vaihtaa roolia.” 

Työ varahenkilöstössä sopii vaihtelunhaluiselle  

“Viihdyn tässä työssä todella hyvin, sillä pidän vaihtelusta. Työ varahenkilönä on täydellinen sellaisille, jotka rakastavat sekä uuden oppimista että uusiin ihmisiin tutustumista. 

Tässä työssä pitää osata paljon, mutta perehdytys on sen mukainen: perehdymme viikon ajan jokaiseen yksikköön, jossa tulemme työskentelemään. Jos siis sijaistettavia yksiköitä on esimerkiksi kolme, perehtymiseen on varattu kolme viikkoa. Koska emme kuulu yksikön vakiohenkilökuntaan, on perehtymisaikana aidosti ehtinyt keskittyä oppimiseen.  

Entä mihin työyhteisöön kuulun, kun työskentelen niin monessa paikassa? Tietenkin varahenkilöstön oma porukka on tärkeä yhteisö, ja sen lisäksi on ihanaa, että saan tavata paljon ihmisiä työviikon aikana. Tässä työssä koko talo on työyhteisöni.” 

 

Kiinnostuitko varahenkilön työstä?

Lue lisää vastaavista työtehtävistä: 

Sijaispooli sisätaudeilla

Sisäiset sijaiset Lasten ja nuorten hoitotyössä

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.