Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 7.5.2021 08.48

Sairaanhoitaja Deniza tekee tutkimustyötä potilaan parhaaksi

Asiasanat:
  • korva-, nenä- ja kurkkutaudit
  • hoitotyö
  • tutkimushoitaja

Korva-, nenä- ja kurkkutautien päiväkirurgisessa yksikössä kannustetaan hyppäämään mukaan uuteen. Alun perin harjoitteluun tullut Deniza Salihi innostui kiehtovasta erikoisalasta ja jäi sille tielle – tällä hetkellä hän viihtyy tutkimustyön parissa sairaanhoitajan työn ohella.

Deniza Salihi Kirurgisen sairaalan käytävällä

Deniza Salihi on ollut aina kiinnostunut hoitotyöstä. Hän valmistui sairaanhoitajaksi vuonna 2016 ja päätyi Kirurgisen sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien päiväkirurgiseen yksikköön työharjoittelun kautta. 

“Korva-, nenä- ja kurkkutaudit on kiehtova erikoisala. Itselleni tuli yllätyksenä, kuinka paljon erilaisia sairauksia niin pienellä alueella voi hoitaa”, Salihi kertoo. 

Harjoittelunsa aikana hän tykästyi työyhteisöön ja motivoivaan ilmapiiriin. 

“Yksikkömme on vastavalmistuneelle hoitajalle ihanteellinen paikka oppia uutta. Täällä kannustetaan kehittymään ja lähtemään uusiin asioihin mukaan. Olen päässyt kokeilemaan työskentelyä myös poliklinikalla ja vuodeosastolla”, Salihi kertoo. 

 

Deniza Salihi ja nenäkannu

Tutkimustyöllä entistä parempaa hoitoa 

Päiväkirurgiseen yksikköön tullessaan Salihi sai vastuulleen Helsingin Biopankin, jota oltiin jalkauttamassa Pää- ja kaulakeskukseen. Tästä lähti innostus tutkimustyöhön. Tutkimushoitajakoulutuksen Salihi suoritti vuonna 2019. 

“On hienoa, että esihenkilöni tukevat tutkimustyötäni, ja voin tehdä sitä päiväkirurgisella työskentelyn ohella. Työskentely päiväkirurgisessa yksikössä on auttanut tutkimustyössä. Lisäksi tutkimushoitajan työn ansiosta minulla on korva-, nenä- ja kurkkutaudeista paljon tietoa. Tästä on suuri apu potilastyössä”, Salihi toteaa. 

Salihi on ollut mukana kolmessa eri kurkunpäänsairauksien tutkimuksessa ja kahdessa koronatutkimuksessa. Suurin tutkimus on vuosia kestänyt nenäpolyyppitutkimus. 

“Teemme tärkeää tutkimusta tulevaisuutta varten, jotta potilaita voidaan hoitaa jatkossa entistä paremmin. Tutkimuksen edistymistä on palkitsevaa seurata. En malta odottaa, mitä nenäpolyyppitutkimuksen tuloksista selviää”, Salihi kertoo. 

Hoitotyön digitaalisuus kiinnostaa 

Salihi on erityisen kiinnostunut hoitotyön digitaalisesta puolesta ja hoitotieteestä ja suunnittelee tulevaisuudessa opiskelevansa aiheiden parissa. Tällä hetkellä hän on mukana edistämässä Pää- ja kaulakeskuksen nielurisapotilaan digihoitopolkua, jonka pilotointi on jo alkanut.

“Tämä on itselleni täysin uutta. On hienoa, että olen päässyt mukaan kehittämään potilaalle hyödyllistä digitaalista polkua”, Salihi iloitsee. 

 

Katso avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.