Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 14.9.2021 14.10

Osastonsihteeri on tärkeä osa potilaan hoitopolkua

Asiasanat:
  • työntekijätarinat
  • henkilöstö
  • tukipalvelut

Laadukas potilaan hoito tarvitsee rinnalleen erilaisia tukipalveluja. Pirkko Ketola on yksi noin tuhannesta HUSissa työskentelevästä osastonsihteeristä, jotka toimivat oleellisena osana potilaan hoitopolkua.

Osastonsihteeri opastaa kollegaa.

Ketolalla on takanaan jo 14 vuotta kestänyt monipuolinen ura terveydenhuollossa, mutta palo osastonsihteerin työtä kohtaan ei ole sammunut.

”Oma mielenkiinto ja uteliaisuus ovat olleet työssäni suurimmat edut. Motivaatio on pysynyt hyvin yllä, koska minulla on jatkuva mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoani ja sihteerintyötä yleensäkin.”

Ketola haaveili aikoinaan sairaanhoitajan työstä, mutta tie vei osastonsihteeriopintojen pariin. Hän valmistui sosiaali- ja terveydenhuollon osastonsihteeriksi Amiedusta vuonna 2007, jonka jälkeen hän on työskennellyt monella HUSin erikoisalla.

Monipuolista sihteeri- ja asiantuntijatyötä

Osastonsihteerin työ on ensisijaisesti terveydenhuollon sihteerintyötä ja monikanavaista asiakaspalvelua. Työtehtävät ovat vastuullisia, monipuolisia ja vaihtelevia sekä vaativat itsenäistä otetta työhön. Osastonsihteeri hoitaa muun muassa potilaan sisään- ja uloskirjaukset, hoidon ajanvaraukset, tutkimustilaukset, asiakirjojen käsittelyn ja läheteliikenteen. Osastonsihteerityö tarjoaa laajasti mahdollisuuksia HUSin eri toiminnoissa ja erikoisaloilla.

Ketola on yhdessä kollegansa Heidi Makkosen kanssa työskennellyt myös monissa osastonsihteerin asiantuntijatehtävissä ja kehittämisprojekteissa.  Apotin käyttöönotto on tuonut lisää mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen muun muassa aihealueasiantuntijana HUSin kolmessa käyttöönotossa. Keväällä Ketola ja Makkonen toimivat asiantuntijasihteereinä osastonsihteerin työn kehittämisen parissa.

”Esihenkilömme ovat mahdollistaneet kehittymisen ja kannustaneet siihen, kun omaa halua on ollut. Sihteerinä saan toimia itsenäisesti, mutta osana monipuolista työyhteisöä”, Makkonen summaa työn parhaita puolia.

Ketola haluaisi jatkaa asiantuntijasihteerin työtä ja päästä kehittämään tukipalvelujen ja hoitohenkilöstön yhteistyötä edelleen. Hän on huomannut, että usein ulkopuolisin silmin näkee asiat hieman eri valossa

”Vain taivas on rajana, kun vain on tarpeeksi halua ja tahtoa”, Ketola summaa.

 

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.