Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 5.8.2021 09.50

Anestesiahoitajan työssä parasta on leikkaussalityön intensiivisyys ja vastuullisuus

Asiasanat:
  • leikkaussalit ja tehohoito
  • anestesia
  • hoitotyö

Anestesiasairaanhoitaja Katariina Peltosen työ vaatii tarkkuutta, vastuunottoa ja nopeaa reagointia. Kehittämistehtävät tuovat vaihtelua työpäiviin.

anestesiahoitaja anestesiakonettä käyttämässä.

“Anestesiahoitajan työssä voi keskittyä antamaan kaiken tietotaidon yhdelle potilaalle”, sairaanhoitaja Katariina Peltonen sanoo.

Katariina Peltonen työskentelee anestesiasairaanhoitajana Peijaksen sairaalan anestesia- ja leikkausosastolla K. Osasto on tekonivelkirurgian osaamiskeskus, jossa tehdään myös vaativia urologisia leikkauksia ja päivystyksellisiä ortopedisiä sekä traumatologisia leikkauksia. Peltonen pitää leikkaussalityön intensiivisyydestä ja vastuullisuudesta. 

”'Salissa keskitymme koko tiimin voimin yhteen potilaaseen ja annamme hänelle kaiken osaamisemme. Silloin ei voi miettiä mitään muuta. Työssä  iso vastuu on jatkuvasti läsnä, kun huolehdimme potilaan nukutuksen tai puudutuksen ylläpidosta”, hän kuvaa.

Ihmistä ymmärrettävä kokonaisuutena 

Nopea reagointikyky on tarpeen, koska tilanteet voivat muuttua yllättäen. 

“Työssä pitää ymmärtää, miten koko ihminen toimii. Tässä kietoutuu yhteen monta eri erikoisalaa ja tiimityö korostuu. Parasta on, kun pääsen joka päivä käyttämään tietotaitoani potilaan parhaaksi”, hän hymyilee. 

Salityön lisäksi hän työskentelee heräämössä noin kerran viikossa. 

”Heräämössämme potilaat ovat hyvin kiitollisia siitä, että ovat saaneet uuden lonkan tai polven tekonivelen tai muun vaivansa parannettua. Potilaan kiitos on aina mukava kuulla.” 

Peltonen tuli töihin leikkaussaliin pari vuotta sitten tehovalvontaosastolta. 

”Halusin uusia haasteita ja kehittää itseäni. Tässä työssä se onnistuu.” 

Päiväpainotteinen työ auttaa myös palautumisessa ja helpottaa perhe-elämää.

sairaanhoitajat heräämössä.

Kehittämistehtävistä uusia haasteita 

Peltonen koordinoi osastonsa valmistautumista kansainväliseen Joint Commission International -akkreditointiin. HUS leikkaussalit, teho - ja kivunhoito -tulosyksikkö akkreditoituu huhtikuussa 2022. 

”Käytän kehittämistehtäviin yhden tai kaksi työpäivää viikossa. Tuon tietoa standardeista ja varmistan, että ne otetaan käyttöön osastollamme”, hän kertoo. 

Hoitajilla on omat vastuualueet. Peltonen vastaa hengityskoneista, elinluovutuksesta ja toimii myös laitevastaavana. 

Tervetuloa työkaveriksemme!

 

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.