Siirry pääsisältöön

Tietoa Lastentautien tutkimuskeskuksesta

Lastentautien tutkimusryhmät kaikilta lastenlääketieteen aloilta etsivät uusia menetelmiä tunnistaa ja hoitaa sekä yleisiä että harvinaisia lastensairauksia. Muun muassa syövän ja elinsiirtojen erinomaiset hoitotulokset ovat osaltaan korkeatasoisen tutkimustyön tulosta.

Skip video

Lastentautien tutkimuskeskus koostuu noin 30 tutkimusryhmästä, jotka kattavat kaikki keskeiset lastenlääketieteen alat. Teemme kansainvälisesti kilpailukykyistä, lääketieteellistä tutkimusta sekä lääketieteellisiä innovaatioita. Sovellamme tutkimustietoa lasten sairauksien hoitoon ja koko Suomen terveydenhuollon käyttöön. Tutkimuksemme on perustutkimusta, kliinistä tutkimusta sekä translationaalista tutkimusta. Tuottamamme tutkimustieto on siis jalostettavissa potilaiden hoitamiseen. Toisaalta hyödynnämme myös potilasnäytteitä tautimekanismien ja diagnoosien selvittämisessä.

Tutkimus ja hoito tiiviisti yhdessä

Lastentautien tutkimuskeskuksessa tutkimus ja sairaanhoito kohtaavat. Lapsilla on oikeus parhaaseen hoitoon. Sitoudumme soveltamaan viimeisintä tutkimustietoa lasten sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Luomme myös perustan Uudessa lastensairaalassa tapahtuvalle tutkimustyölle ja hoidolle.

Yhteiskunnallisesti ja kansainvälisesti aktiivinen

Korkeatasoisen tutkimustyön lisäksi viestitämme uusista saavutuksistamme tutkijayhteisölle, potilaille ja heidän vanhemmilleen sekä suurelle yleisölle, poliittisille päättäjille ja tieteen rahoittajille. Haluamme myös kannustaa ja yhdistää tutkijoita ja yrityksiä tieteelliseen yhteistyöhön. Olemme vahvasti sitoutuneet terveyden ylläpitoon ja sairauksien hoitoon. 

Rahoituksemme

Lastentautien tutkimuskeskus saa rahoituksensa mm. HUSilta ja Lastentautien tutkimussäätiöltä. Tutkimustoimintaan hankkii kukin tutkija ja tutkimusryhmä oman rahoituksensa ja resurssinsa esimerkiksi yliopistoilta, eri säätiöiltä ja rahastoilta.

Yhteistyötahot

Helsingin yliopisto
Uusi lastensairaala
Academic Medical Center Helsinki
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS)

Lastentautien tutkimuskeskuksen historiaYhteystiedot

Biomedicum Helsinki
Haartmaninkatu 8 (PL 63)
00014 Helsingin yliopisto
Meilahden kampuksen kartat 

Mikko Seppänen

Osastonylilääkäri

Harvinaissairauksien yksikkö, Uusi lastensairaala

Marjaana Peussa

tutkimussihteeri

Lasten ja nuorten sairaudet

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.