Gå till huvudinnehåll

Lek- och ungdomsverksamhet, Nya barnsjukhuset

Nyckelord:
  • Nya barnsjukhuset

Inom Nya barnsjukhusets lek- och ungdomsverksamhet ordnar vi åldersanpassade aktiviteter och lekar för barn och unga under deras sjukhusvistelse.

Leikkiosasto

Barnträdgårdslärare, barnskötare och ungdomsledare inom lek- och ungdomsverksamhet arbetar på sjukhusets avdelningar, dagcenter och dagsjukhus. Roliga lekar, spel och pyssel gör det lättare för barn och unga personer att finna sig till rätta på sjukhuset samt bidrar till deras återhämtning och rehabilitering. 

På avdelningen för lek- och ungdomsverksamhet kan barn och unga i olika ålder spendera tid med familjen.

Personalen är på plats mån–tors kl. 8–16 och fre 8–14. Dessutom kan personer som fått tillträdesrätt använda lokalerna varje dag fram till kl. 21. På lekavdelningen finns gott om plats för lekar för barn i olika åldrar. Varje vecka ordnas också handledda aktiviteter på lekavdelningen. 

  • I lekrummet Tofslan och Vifslan kan barnen leka hem, med dockor, byggsatser, bilar och tåg samt spela olika spel.   
  • I sjukhuslekrummet Filifjonkan kan man på lek vårda och undersöka sin teddybjörn, docka eller varför inte föräldrarna.   
  • I Too-ticki-rummet kan man leka vatten- och sandlekar.    
  • I Sniff-rummet för alla sinnen kan man slappna av liggande i en saccosäck och njuta av olika ljud och ljus.   
  • I Ateljé Knyttet finns redskap och material för att måla, teckna, modellera och pyssla.   
  • Modellrummet Hemulen kan användas om ett barn spänner sig mycket inför ankomsten till sjukhuset. I Hemulen kan ett barn enligt överenskommelse förberedas inför en sjukhusvistelse och ingrepp. 
  • I undervisningsköket Rådd-djuret lagar man mat och bakar varje vecka tillsammans med barn och ungdomar. 
  • Musikrummet Snusmumriken är avsett särskilt för unga patienter över 12 år samt vänner och familj som besöker dem. I rummet kan man även spela biljard och bordsfotboll samt spela instrument och sjunga. Även mindre barn kan sysselsätta sig i musikrummet.   

Feedback

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.