Siirry pääsisältöön

Leikki- ja nuorisotoiminta, Uusi lastensairaala

Asiasanat:
  • Uusi lastensairaala

Uuden lastensairaalan leikki- ja nuorisotoiminnassa järjestämme lapsille ja nuorille ikätasoista tekemistä ja leikkiä sairaalassaolon aikana.

Leikkiosasto

Leikki- ja nuorisotoiminnan lastentarhanopettajat, lastenhoitajat ja nuoriso-ohjaajat työskentelevät sairaalan osastoilla, päiväkeskuksissa ja päiväsairaalassa. Mieluinen leikki, pelaaminen ja puuhailu helpottavat sairaalaan sopeutumista sekä edistävät lapsen ja nuoren toipumista ja kuntoutumista. 

Leikki- ja nuorisotoiminnan osastolla eri-ikäisten lasten ja nuorten on mahdollista viettää aikaa perheensä kanssa. 

Henkilökuntamme on paikalla ma–to klo 8–16 ja pe 8–14. Lisäksi kulkuoikeuden saaneilla on mahdollista käyttää tiloja joka päivä klo 21 saakka. Leikkiosastolla on runsaasti tilaa eri-ikäisten lasten ja koululaisten touhuille. Leikkiosastolla järjestetään joka viikko myös ohjattua toimintaa.  

  • Leikkitila Tiuhti ja Viuhti tarjoaa mahdollisuuden koti- ja nukkeleikkeihin, rakenteluun, pelaamiseen sekä auto- ja junaleikkeihin.   
  • Sairaalaleikkihuone Vilijonkassa voi leikisti hoitaa ja tutkia nallea, nukkea tai vaikkapa vanhempia.   
  • Tuutikki-huoneessa on mahdollisuus vesi- ja hiekkaleikkeihin.    
  • Nipsu-aistihuoneessa voi rentoutua säkkituolissa maaten ja nauttia erilaisista äänistä ja valoista.   
  • Ateljee Nyytissä on taidevälineitä ja materiaaleja maalaamiseen, piirtämiseen, muovailuun ja askarteluun.   
  • Mallihuone Hemulia voidaan hyödyntää tilanteissa, joissa lapsi jännittää kovasti sairaalaan tuloa. Hemulissa lasta voidaan valmistella sairaalaan tuloon ja toimenpiteisiin sovitusti jo etukäteen. 
  • Opetuskeittiö Hosulissa kokataan ja leivotaan viikoittain lasten ja nuorten kanssa. 
  • Musiikkihuone Nuuskamuikkunen on tarkoitettu etenkin nuorille yli 12-vuotiaille potilaille ja heidän luonaan vieraileville ystäville ja perheelle. Huoneessa voi myös pelata biljardia ja pöytäfutista sekä soittaa ja laulaa. Musiikkihuoneessa voivat myös pienemmät lapset viettää aikaa.   

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.