Gå till huvudinnehåll

För vårdgivare

Artikel Publicerad 16.3.2022 10.02

Varierande situationer och möjligheter att lära sig nya saker – så ser arbetet som sjukskötare på en intensivvårdsavdelning ut

Nyckelord:
  • rekrytering
  • karriär inom HUS
  • Nya barnsjukhuset

Sjukskötare Tiina Helle har arbetat ett par år på Nya barnsjukhuset, Pediatriska intensivvårdsavdelningen Dalen. Hon har trivts utmärkt här.

Sairaanhoitaja lasten teho-osastolla.

"En viktig anledning till att jag har trivts är att vårdarbetet är så intressant och varierande. På Pediatriska intensivvårdsavdelningen har jag samlat på mig väldigt mångsidig specialistkompetens”, berättar Tiina Helle.

Vid Pediatriska intensivvårdsavdelningen Dalen vårdas patienter under 16 år från alla specialiteter. Till Nya barnsjukhuset har man koncentrerat hjärt- och organtransplantationer och till exempel ECMO-behandling för barn från hela Finland. Dessa patienter vårdas inte någon annanstans.  

”Det var såklart nervöst att börja arbeta här, men samtidigt väldigt intressant. Jag blev väl mottagen och fick en bra introduktion under handledning och sida vid sida med mer erfaren personal”, säger Tiina Helle.

”Vi har en jämställd arbetsgemenskap och enligt mig de absolut bästa arbetskamraterna! På en intensivvårdsavdelning är du aldrig ensam. Det är engagerande och trevligt att arbeta i ett mångprofessionellt team”, avslutar Tiina Helle.

 

Kom och jobba hos oss! Bli vårdare på barnenheterna

Artikel: Duunitori

Skip video

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.