Sikiöseulontayksikkö Bulevardi

HUSin raskausajan ultraäänitutkimuksille avattiin kesäkuussa 2018 oma yksikkö Helsingin Bulevardille. Naistenklinikan ja Jorvin sairaalan äitiyspoliklinikoiden sikiöseulonnat on keskitetty Bulevardin Sikiöseulontayksikköön. Äitiyspoliklinikoiden muu toiminta jatkuu edelleen Naistenklinikalla ja Jorvin sairaalassa.

Käyntiosoite
Bulevardi 22 A, 4. krs, Helsinki
Ilmoittautuminen neljännessä kerroksessa. 

Lähikaduilla on maksullisia parkkipaikkoja. Lähin parkkialue (maksullinen) on Autopark Bulevardi. Julkisen liikenteen käyttö on suositeltavaa.

Postiosoite
PL 145, 00029 HUS

Yhteydenotot
Seulonta-ajanvaraus ja –neuvonta toimivat numerossa 040 575 2466 ma-pe klo 9-15.

Voit varata ajan sikiöseulontatutkimuksiin Maisa-palvelussa. Voit valita sähköisen tai perinteisen asiointitavan neuvolakäyntisi yhteydessä. Perinteisessä asiointitavassa lähetämme ajan kirjeitse kotiisi.  

Seulontatutkimukset
Jokainen raskaana oleva nainen on oikeutettu kahteen maksuttomaan ultraäänitutkimukseen. Seulontatutkimukset ovat vapaaehtoisia. Seulontaultraäänitutkimuksia tehdään kaksi: varhaisraskauden ultraäänitutkimus ja rakenneultraäänitutkimus. Tutkimuksista toinen tehdään raskausviikoilla 11+0 - 13+6 ja toinen 19 -21. Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen voidaan yhdistää kromosomipoikkeavuuksien seulontaan liittyvä niskaturvotuksen mittaus ja verinäyte. Seulonnat tekee erityiskoulutettu kätilö.​

Ultraäänitutkimuksiin on varattu aikaa 30 minuuttia. Seulontaultraäänitutkimuksiin ilmoittaudutaan neljännessä kerroksessa, tuloaulan ilmoittautumisautomaatilla.

Osassa riskiraskauksista seulontaultraäänitutkimuksen tekee erikoislääkäri, jolloin käynti on maksullinen.

Pidetään yhdessä huolta potilaista
ETHÄN TULE VASTAANOTOLLE SAIRAANA!

 

 

Mikäli sinulla on tartuntataudin oireita tai olet altistunut koronavirukselle (COVID-19),  et voi tulla poliklinikallemme. Pese kädet huolellisesti saippualla ja käytä käsidesiä ennen tai heti poliklinikalle tultuasi.