Siirry pääsisältöön

Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka

Asiasanat:
  • sukupuoli-identiteetti

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Rubik Pasila
Maistraatinportti 2, 5. kerros
Helsinki

Postiosoite

PL 250
HUS 00029

Palveluajat

ma–to 8.00–15.00
pe 8.00–13.00

Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka on kaksikielinen valtakunnallinen erityistason yksikkö, jossa tutkitaan sukupuoli-identiteettidysforiasta kärsiviä potilaita ja koordinoidaan siihen liittyviä psykososiaalisia ja somaattisia hoitoja.

 

Rakennusikoni sinisellä taustalla

Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka on kaksikielinen valtakunnallinen erityistason yksikkö, jossa tutkimme sukupuoli-identiteettidysforiasta kärsiviä potilaita ja koordinoimme siihen liittyviä psykososiaalisia ja somaattisia hoitoja. Erityistason tutkimuksemme käynnistyvät kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun lääkärimme on hyväksynyt lähetteesi.

Toimintamme keskiössä on sukupuolen vahvistamista ja/tai korjaamista toivovien potilaiden kokonaistilanteen arviointi ja heidän mahdollisten somaattisten hoitojensa koordinointi yhteistyössä endokrinologien, gynekologien, otologien, foniatrien ja plastiikkakirurgien kanssa (STM:n asetus 1053/2002).

Kokonaistilanteesi arvioon kuuluu alussa ja eri seurantavaiheissa toimintakykysi arvio ja huomioiminen hoitosuunnitelmassa. Riittävä toimintakyky on edellytys tutkimusjaksolla etenemiselle. 

Tehtäviimme kuuluu myös nuoruusikäisten potilaiden arviointi ja second opinion –arvioiden tekeminen Tampereen yliopistosairaalassa tutkituille potilaille.

Tutkimusta varten tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelut

Läheteohjeet sukupuoli-identiteettitutkimukseen

Läheteohjeet sukupuoli-identiteettitutkimukseen.