Siirry pääsisältöön

Puheterapeutit, Apuvälinekeskus Tietoteekki

Asiasanat:
  • puheterapia
  • Apuvälinekeskus

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Invalidiliiton esteetön toimitalo
Mannerheimintie 107, 2. kerros (sisäänkäynti: Nauvontie 8)
Helsinki

Postiosoite

PL 671
00029 HUS

Palveluajat

ma–pe 9.00–11.00, 12.00–14.00

Palveluajat

ma–pe 9.00–11.00, 12.00–14.00
Yhteydenotot Tietoteekkiin ensisijaisesti sähköpostitse tietoteekki@hus.fi.

Apuvälinekeskuksen yhteydessä toimivassa Tietoteekissa teemme kommunikoinnin apuvälinearvioita. Arviossa kartoitamme mm. potilaan toimintakykyä suhteessa apuvälineeseen sekä lähi-ihmisten resursseja apuvälineen käyttöönottoon.

Tietoteekin puheterapeutin käynninaikaiseen arvioon sekä taustatietoihin perustuen luovutamme potilaalle lainaan soveltuvan kommunikoinnin apuvälineen ja annamme käytönohjausta myös lähi-ihmisille. Apuvälinekeskuksella on myös apuvälineen huoltovastuu.

Käytössämme on tarvittaessa moniammatillinen työryhmä (AAC-ohjaaja/puhevammaisten tulkki, tekninen asiantuntija, toimintaterapeutti). Myös kuntoutuksesta vastaavan lääkärin konsultointi on mahdollista. Palvelemme sekä lapsia että aikuisia HUSin alueella.

Kommunikoinnin apuvälineisiin kuuluu mm. yksinkertaisia puhelaitteita, eri laajuisia kommunikointikansioita sekä tietoteknisiä apuvälineratkaisuja erilaisin käyttötavoin (esim. katseohjaus). Arviossa voidaan kartoittaa myös erilaisten käyttökytkinten tai painikkeiden sekä telineiden ja muiden tietokoneen käytön apuvälineiden tarvetta. Ympäristönhallinnan apuvälineiden arviosta vastaa pääsääntöisesti Apuvälinekeskuksen toimintaterapeutti.

Lisätietoa Tietoteekin toiminnasta ja kommunikoinnin apuvälineen hankintaprosessista löytyy täältä.

Saapumisohjeet

Palvelut

Puheterapia

Puheterapiassa tutkimme ja kuntoutamme kaiken ikäisten ihmisten vuorovaikutuksen, kommunikaation, puheen, kielen, äänen sekä syömisen ja nielemisen…