Siirry pääsisältöön

Synnytysosasto, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • synnytykset
  • raskaus
  • Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan synnytysosastolla voi synnyttää raskausviikosta 35+0 lähtien. Synnytysyksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit, naistentautien ja raskaana olevien päivystys sekä lapsivuodeosasto. Synnytysvastaanotto on aina avoinna.

kuvituskuva

Tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä sekä vauvamyönteistä hoitoa. Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Voit synnyttää meillä, kun sinulla on 35+0 raskausviikkoa täynnä. Pienessä ja kodikkaassa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Jos haluat synnyttää meillä, tehdään seulaultraäänitutkimukset tällöin yleensä jo sairaalassamme. Voit kuitenkin valita myöhemminkin meidät synnytyssairaalaksi. Kun lähdet synnyttämään, soitathan ennen tuloasi synnytysosastolle p. 050 427 5328.

Synnytysosastollamme on käytössä kattavasti eri kivunhoitomenetelmiä. Osa kätilöistämme on erikoistunut vyöhyketerapiaan, akupunktioon ja muihin lääkkeettömiin kivunhoitomenetelmiin.

Kivunlievityksen avuksi on saatavilla myös pähkinäpallot, lämpöhauteet ja TENS-laite. Synnytyssaleissa on käytössä joogaliinat. Synnyttäjille on saatavilla nopeasti myös epiduraali-, spinaali- ja kombipuudutus. Lääkäreillämme on osaaminen PCB- ja pudendaalipuudutuksen laittoon. Myös kätilöt laittavat pudendaalipuudutuksia.

Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Hyvinkään sairaalalle on myönnetty vauvamyönteisyyssertifikaatti vuonna 2015. Hyvinkään sairaalassa syntyy noin 2100 vauvaa vuodessa.

Synnytysosastollamme synnytyssaleja on viisi, joissa kaikissa on oma wc ja suihku. Tarkkailupaikkoja on viisi. Käytössä on kaksi synnytysammetta ja myös veteen synnyttäminen on mahdollista. Synnytysosastollamme saa olla läsnä yhden tukihenkilön lisäksi doula.

Oletko tulossa Hyvinkäälle synnyttämään? Lämpimästi tervetuloa Hyvinkään sairaalan synnytysvalmennukseen!

Valmennuksessa saat tietoa Hyvinkään sairaalan synnytysosastosta, synnytyksen vaiheista, kivunlievityksestä ja ensihetkistä vauvan kanssa. Valmennusta pitävät Hyvinkään sairaalan kätilöt. Valmennus on tarkoitettu sekä synnyttäjälle että tukihenkilölle.

Valmennus järjestetään joka kuukauden toisena tiistaina etäyhteydellä; 9.5.2023, 13.6.2023, 11.7.2023, 8.8.2023, 12.9.2023, 10.10.2023, 14.11.2023 ja 12.12.2023 kello 16 alkaen. Valmennuksen kesto on noin 2,5 tuntia.

Voit osallistua etävalmennukseen itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana tämän linkin kautta. Linkki on joka kerralla sama.

Tällä lomakkeella voit lähettää kysymyksiä ja toiveita valmennuksiin liittyen.

Odotamme sinua linjoilla!

Skip video

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.