Siirry pääsisältöön

Synnytysosasto, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • synnytykset
  • raskaus
  • Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan synnytysosastolla voi synnyttää raskausviikosta 35+0 lähtien. Synnytysyksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit, naistentautien ja raskaana olevien päivystys sekä lapsivuodeosasto. Synnytysvastaanotto on aina avoinna.

kuvituskuva

Tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä sekä vauvamyönteistä hoitoa. Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Voit synnyttää meillä, kun sinulla on 35+0 raskausviikkoa täynnä. Pienessä ja kodikkaassa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Jos haluat synnyttää meillä, tehdään seulaultraäänitutkimukset tällöin yleensä jo sairaalassamme. Voit kuitenkin valita myöhemminkin meidät synnytyssairaalaksi. Kun lähdet synnyttämään, soitathan ennen tuloasi synnytysosastolle p. 050 427 5328.

Synnytysosastollamme on käytössä kattavasti eri kivunhoitomenetelmiä. Osa kätilöistämme on erikoistunut vyöhyketerapiaan, akupunktioon ja muihin lääkkeettömiin kivunhoitomenetelmiin.

Kivunlievityksen avuksi on saatavilla myös pähkinäpallot, lämpöhauteet ja TENS-laite. Synnytyssaleissa on käytössä joogaliinat. Synnyttäjille on saatavilla nopeasti myös epiduraali-, spinaali- ja kombipuudutus. Lääkäreillämme on osaaminen PCB- ja pudendaalipuudutuksen laittoon. Myös kätilöt laittavat pudendaalipuudutuksia.

Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Hyvinkään sairaalalle on myönnetty vauvamyönteisyyssertifikaatti vuonna 2015. Hyvinkään sairaalassa syntyy noin 2100 vauvaa vuodessa.

Synnytysosastollamme synnytyssaleja on viisi, joissa kaikissa on oma wc ja suihku. Tarkkailupaikkoja on viisi. Käytössä on kaksi synnytysammetta ja myös veteen synnyttäminen on mahdollista. Synnytysosastollamme saa olla läsnä yhden tukihenkilön lisäksi doula.

Lämpimästi tervetuloa Hyvinkään ja Lohjan sairaalan synnytysvalmennukseen!

Valmennuksessa saat tietoa Hyvinkään ja Lohjan sairaalan synnytysosastoista, synnytyksen vaiheista, kivunlievityksestä ja ensihetkistä vauvan kanssa. Valmennusta pitävät Hyvinkään ja Lohjan sairaalan kätilöt. Valmennus on tarkoitettu sekä synnyttäjälle että tukihenkilölle. 

Valmennus järjestetään kaikille avoimina Teams-tapaamisina.

Valmennus koostuu kahdesta osasta. Voit osallistua kumman tahansa sairaalan kätilöiden pitämiin valmennuksiin, sillä niiden sisällöt ovat samat. Nopeimmillaan sinulla on mahdollisuus käydä valmennuksen molemmat osat yhden kuukauden aikana.

Valmennuksen kesto on noin 2,5 tuntia.

Kysymyksiä ja toiveita valmennuksiin liittyen voit lähettää tällä lomakkeella.

Odotamme sinua linjoilla!Skip video

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.