Siirry pääsisältöön

Synnytysosasto, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • synnytykset
  • raskaus
  • Hyvinkään sairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1
Hyvinkää

A-rakennus, 2. kerros

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Synnytykseen liittyvät asiat ja äkilliset raskauteen liittyvät ongelmat

Puhelin, Synnytykseen liittyvät asiat ja äkilliset raskauteen liittyvät ongelmat: 050 427 5328
Synnyttäjä, soitathan aina ennen tuloasi

Hyvinkään sairaalan synnytysosastolla voi synnyttää raskausviikosta 35+0 lähtien. Synnytysyksikköön kuuluvat äitiyspoliklinikka, synnytyssalit, naistentautien ja raskaana olevien päivystys sekä lapsivuodeosasto. Synnytysvastaanotto on aina avoinna.

kuvituskuva

Tarjoamme yksilöllistä, korkealaatuista, synnyttäjän toiveista lähtevää ja perhekeskeistä sekä vauvamyönteistä hoitoa. Tavoitteemme on turvallinen synnytys sekä hyvä synnytyskokemus koko perheelle. Voit synnyttää meillä, kun sinulla on 35+0 raskausviikkoa täynnä. Pienessä ja kodikkaassa synnytysyksikössä teemme työtä lämmöllä ja suurella sydämellä. Jos haluat synnyttää meillä, tehdään seulaultraäänitutkimukset tällöin yleensä jo sairaalassamme. Voit kuitenkin valita myöhemminkin meidät synnytyssairaalaksi. Kun lähdet synnyttämään, soitathan ennen tuloasi synnytysosastolle p. 050 427 5328.

Synnytysosastollamme on käytössä kattavasti eri kivunhoitomenetelmiä. Osa kätilöistämme on erikoistunut vyöhyketerapiaan, akupunktioon ja muihin lääkkeettömiin kivunhoitomenetelmiin.

Kivunlievityksen avuksi on saatavilla myös pähkinäpallot, lämpöhauteet ja TENS-laite. Synnytyssaleissa on käytössä joogaliinat. Synnyttäjille on saatavilla nopeasti myös epiduraali-, spinaali- ja kombipuudutus. Lääkäreillämme on osaaminen PCB- ja pudendaalipuudutuksen laittoon. Myös kätilöt laittavat pudendaalipuudutuksia.

Noudatamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Hyvinkään sairaalalle on myönnetty vauvamyönteisyyssertifikaatti vuonna 2015. Hyvinkään sairaalassa syntyy noin 2100 vauvaa vuodessa.

Synnytysosastollamme synnytyssaleja on viisi, joissa kaikissa on oma wc ja suihku. Tarkkailupaikkoja on viisi. Käytössä on kaksi synnytysammetta ja myös veteen synnyttäminen on mahdollista. Synnytysosastollamme saa olla läsnä yhden tukihenkilön lisäksi doula.

Sairaalat

Feedback

Löysitkö etsimäsi?