Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSissa todettu koronavirustartunta

HUSissa todettu koronavirustartunta

HUSiin hoitoon hakeutuneella työikäisellä suomalaisella naisella on todettu koronavirustartunta (COVID-19). Tartunta varmistui 26.2.2020 iltapäivällä.
 

​Tartunta on saatu Milanosta Pohjois-Italiasta. Potilas saapui Suomeen 23. helmikuuta ja hän otti vuorokautta myöhemmin yhteyttä terveydenhuoltoon.

”Potilas toimi ohjeiden mukaisesti ja otti puhelimitse ensin yhteyttä. Riskiarvion jälkeen hänet ohjattiin näytteenottoon”, HUSin infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen sanoi.

Potilas on osastohoidossa HUSissa. Hän on kuumeinen, mutta hyväkuntoinen. Suomessa hänellä on ollut kontakteja vain kahteen henkilöön. Heidät on tavoitettu ja ohjeistettu pysymään kotioloissa ja heidän terveydentilaansa seurataan.

”Terveyden ja hyvinvoinnin laitos käy läpi tartunnan saaneen matkareittiä ja mahdollisiin lähikontakteihin ollaan yhteydessä. Tiedotamme tästä lisää huomenna”, sanoo THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

”HUSissa on varauduttu ja valmistauduttu erilaisiin epidemioihin jo aiemmin ja heti koronauutisten tultua valmiutta on nostettu. Meillä on olemassa hyvät mahdollisuudet tutkia ja hoitaa”, HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoi.

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää tietoja sivulle:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19​​

Uutinen julkaistu klo 17.45 ja päivitetty klo 19.25 HUSissa järjestetyn tiedotustilaisuuden jälkeen.

Tulosta
26.2.2020 17:35