Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Ihotestit

Asiasanat:
  • allergia
  • ihotaudit
  • Iho- ja allergiasairaala

Allergiatutkimuskeskuksessamme tehdään ihokokeita välittömän ja viivästyneen yliherkkyyden tutkimiseksi.

Potilaan allergiaan viittavien oireiden selvittely aloitetaan tavallisesti ihotestauksella. Meilahden allergiatutkimuskeskuksessamme tehdään ihokokeita välittömän ja viivästyneen yliherkkyyden tutkimiseksi.

 
Allergiatutkimuskeskuksen ihotestien allergeenivalikoimat ovat maan laajimmat – ihopistokokeissa ja epikutaanitesteissä voidaan tutkia yli 400 erilaista allergeenia. Ihopistokokeissa monet epäillyt allergeenit käytetään sellaisenaan tai ne valmistetaan tutkimuskeskuksessa. Käytettävät allergeenivalmisteet ovat laadukkaita ja immunokemiallisesti vakioituja.
 
Ihopistokoe on nopeiden välittömien allergiareaktioiden perustutkimus. Ihopistokokeella selvitetään millä allergeenillä on mahdollisesti yhteys potilaan oireisiin (nuha- ja silmäoireet, astma, atooppinen ihottuma, nokkosihottuma, suolisto-oireet).
 
Epikutaanikokeilla eli lapputesteillä tutkitaan hidasta viivästynyttä ihokosketusallergiaa, joka ilmenee yleensä ihottumana, allergisena ekseemana. Yhdessä testisarjassa on 10-30 testiainetta. Testisarjojen ulkopuolisia aineita ei tutkita. Epikutaanikokeisiin kuluu tavallisesti 4-6 päivää. Lähetteen voi tehdä ihotautilääkäri.

Voimme tehdä monta sarjaa samaan aikaan. Lisäksi teemme omia aineita tarvittaessa, erikoislääkärin määräyksestä sekä ammattitautien poliklinikan pyynnöstä. 

 
Testivalikoimaan kuuluvat 

  • ihopistokokeet (prick-testit)
  • ihon sisäiset testit (ic ja sc)
  • avotestit
  • urtikariatestit
  • epikutaani- eli lapputestit

 
Allergiatutkimuskeskuksessa ihotestien laadunhallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Testitietojen seurannassa käytetään tietojenhallintaohjelmaa, jonka avulla seurataan työn tuloksia ja allergioiden esiintyvyyden muutoksia.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.