Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 27.5.2021 14.32

Vatsakeskuksessa jokainen työntekijä suunnittelee omat työvuoronsa

Asiasanat:
  • Vatsakeskus
  • uratarina

Vatsakeskuksessa on käytössä toimintalähtöinen ja osaamisperusteinen työvuorosuunnittelu, joka huomio työntekijän elämäntilanteen. Jokainen työntekijä saa suunnitella itse omat työvuoronsa. Työvuorosuunnitteluvaiheessa varmistetaan vielä, että riittävä osaaminen saadaan turvattua.

Vatsakeskus

Osastonhoitaja Johanna Koivu on viihtynyt HUSissa pitkään. Koivu aloitti sairaanhoitajana kantasolusiirtoyksikössä vuonna 2003, jossa sai myösmahdollisuuden kantasolujenkeruutoimintaan sekä suoritti afereesihoitajan pätevyyden.

”Innostuin hoitotiedeopiskeluista, kun HUSin kautta tarjoutui mahdollisuus suorittaa hoitotieteiden perus- ja aineopinnot. Hain yliopistoon opiskelemaan ja valmistuin terveystieteiden maisteriksi 2012”, Koivu kertoo.  

Opiskelujensa jälkeen Koivu siirtyi sairaanhoitajan työstä apulaisosastonhoitajaksi. Kokemusta kertyi kirurgisesta hoitotyöstä sekä lähiesihenkilötehtävistä. Työ apulaisosastonhoitajana maksa- ja maksansiirtokirurgialla oli mielekästä ja vaihtelevaa.  

“Työni kautta sain oppia joka päivä jotain uutta ja pääsin tutustumaan muidenkin erikoisalojen toimintaan. Minulle tarjottiin  pian osastonhoitajan sijaisuutta ja tartuin oitis uuteen työmahdollisuuteen”, Koivu kertaa.   

Koivu työskentelee edelleen Vatsakeskuksessa, mutta on nyt siirtynyt yhteisosastolle M13, johon kuuluu vuodeosasto, varhaisen kotiutuksen -yksikkö sekä kotoa leikkaukseen -toiminta.  

Työ yhteisosastolla on vaihtelevaa ja palkitsevaa. Osastolla palvellaan useita erikoisaloja, siellä on vuodeosastotoimintaa sekä avotoimintaa. Koivun työhön kuuluu henkilöstöhallintoa sekä toiminnan johtamista yhdessä esihenkilötiimin kanssa.  

“Mielekkäimmät asiat työssäni ovat henkilöstöjohtaminen sekä toiminnan kehittäminen. Parasta palautetta on, kun henkilöstö innostuu ja haluaa kehittää itseään ja yksikön toimintaa. Kun työntekijät viihtyvät ja oppivat uutta, kehittyy samalla myös potilashoito”, Koivu sanoo.  

Etenkin hoitoprosessien kehittäminen innostaa Koivua. Kun prosesseja kehitetään, potilaiden hoito on sujuvampaa, työ laadukkaampaa ja potilaita saadaan hoidettua yhä tehokkaammin ja turvallisemmin. 

Potilaspalautteet antavat voimaa vaativaan työhön  

Potilaspalautteet muistuttavat Koivua siitä, miksi hän terveydenhoitoalalle alun perin lähti. Työyhteisön ja kollegoiden tuki kantaa myös pitkälle.  

“Etenkin nyt koronaepidemian aikana on ollut mahtava huomata, miten vahva ammattietiikka ohjaa työyhteisöä tiiviimmäksi myös hyvin haastavissa tilanteissa,” Koivu sanoo. 

 

Katso kaikki avoimet työpaikat

Lue lisää uratarinoita

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.