Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Usein kysytyt kysymykset

ihmisiä kokouspöydän ääressä

Onko minun pakko jättää hakemus järjestelmään vai voinko kysellä töitä vaikka puhelimitse?

Löydät avoimet työpaikkamme osoitteesta: https://www.hus.fi/tietoa-meista/ura-husissa.

Voit hakea mieluista tehtävää jättämällä hakemuksen sähköiseen järjestelmäämme. Avoimista paikoista ja työmahdollisuuksista voit kysellä myös puhelimitse, mutta uutta työntekijää palkattaessa saamme hakijan tiedot tietoturvallisesti sähköisen järjestelmän kautta. Jossain vaiheessa työnhakuprosessiasi hakemus järjestelmään on siis jätettävä. Tietosi säilyvät järjestelmässä joten voit hakea useampaa paikkaa samoilla tiedoilla, tai muuttaa vaan oleelliset tiedot eri tehtäviä haettaessa. 

Hakemukseen pitää täyttää niin paljon tietoja, ovatko kaikki kohdat pakollisia?     

Kaikki kohdat eivät ole pakollisia täyttää. Tietyt tiedot tarvitsemme, jotta voimme palkata henkilön. Mitä enemmän tietoja annat, sitä paremmin rekrytoiva taho pystyy vertailemaan hakemuksia ja päättämään, olisiko heidän mahdollista olla hakijalle juuri se oikea työnantaja. 

Onko minun pakko liittää CV hakemukseeni?                 

Järjestelmään on mahdollista antaa käytännössä kaikki CV:stäkin usein löytyvät tiedot, jolloin ne kulkevat hakijan mukana muissakin hauissa tai palkattaessa. Tämä helpottaa myös hakijavertailua, kun esimerkiksi hakijoiden koulutustiedot saadaan näkymään rinnakkain. 

Työllistyinkin toisaalle. Miten pääsen perumaan hakemukseni?
                          
Voit kirjautua omaan hakijaprofiilisi rekrytointijärjestelmässämme (samassa, missä hait tehtävää) ja peruuttaa hakemuksesi siellä. 

Haluan henkilötietoni poistettavaksi rekrytointijärjestelmästä, miten toimin? 
                          
Voit kirjautua omaan hakijaprofiilisi rekrytointijärjestelmässämme (samassa, missä hait tehtävää) ja poistaa hakijaprofiilisi. 

Mielestäni HUSin työnhakusivustoa on kehitettävä käyttäjäystävällisemmäksi. Hakutoiminnot ja rajaukset eivät toimi. 

Hakijanäkymää kehitetään järjestelmätoimittajan toiminnallisuuksien puitteissa. Palaute on meille kehittämisen kannalta kullanarvoista, ja otamme mieluusti vastaan palautetta työnhakuun liittyvistä järjestelmistämme sekä rekrytointiprosessistamme.

Mistä tiedän, miten prosessi etenee? Keneltä voin kysyä tästä?
                          
Voit kysyä prosessin etenemisestä siltä henkilöltä, joka on merkitty työpaikkailmoitukseen lisätietoja antavaksi henkilöksi. Ilmoituksesta kannattaa ottaa kuvakaappaus, jotta yhteyshenkilö löytyy rekrytoinnin myöhemmissäkin vaiheissa. 

Voinko muokata hakemustani jälkikäteen? 

Kerran jätettyä hakemusta ei voi haettua tehtävää koskien enää muokata. Hakemuksen voi perua, ja tehtävää voi tällöin hakea uudelleenkirjautumalla järjestelmään uudella sähköpostiosoitteella. Sen sijaan liitteitä on mahdollista lisätä hakemukseen toimittamalla ne hakuajan puitteissa osoitteeseen: rekrytointi@hus.fi.

Unohdin liittää CV:n ennen kuin lähetin hakemukseni, mitä teen?          
   
Liitteitä on mahdollista lisätä hakemukseen toimittamalla ne hakuajan puitteissa osoitteeseen: rekrytointi@hus.fi.

Olen hoitoalan opiskelija. Miten pääsen teille harjoitteluun?       
              
Toisen asteen hoitoalan opiskelijat voivat hakeutua HUSiin harjoitteluun koulujen kautta - ole siis yhteydessä omaan opettajaasi. Korkeakouluopiskelijat varaavat harjoittelupaikkansa Jobiili- järjestelmän kautta. 

Otatteko sairaanhoitajia HUSiin keikkailemaan?       
           
HUSiin pääset keikkailemaan Seuren kautta. 

Miten haen amanuenssuuripaikkaa HUSista?            
           
HUSin amanuenssipaikat jaetaan keskitetysti Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kautta, joten ole hyvä lähetä viestiä aiheesta osoitteeseen: meilahti-student@helsinki.fi.

Onko HUSiin mahdollista päästä oppisopimuksella?           

Kyllä on, mutta erikoissairaanhoidossa paikkoja on tarjolla erittäin rajoitetusti. HUS neuvottelee ja solmii oppisopimusta koskevat sopimukset aina ensin koulun kanssa - voit siis tiedustella asiaa ensin omasta oppilaitoksestasi. Mikäli et vielä opiskele missään oppilaitoksessa, voit ottaa yhteyttä siihen yksikköön, missä oppisopimusopiskelu kiinnostaisi. 

Opiskelin lääkäriksi ulkomailla, ja olen nyt Valviran laillistamisprosessissa. Voinko suorittaa harjoittelun HUSissa?        

Lääkärin tutkinnon ulkomailla suorittaneet voivat hakeutua HUSiin suorittamaan Valviran laillistamisprosessin edellyttämän harjoittelunsa jättämällä tietonsa sähköpostilla

I am a medical student in a university abroad, and I would be intrested in an internship in HUS. What should I do?     

Please, find the information in here

I am a nurse who studied and worked abroad. How can I get to work for you?                 

Please, find the information in here 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.