Gå till huvudinnehåll

Plastikkirurgiska polikliniken och Läpp- och gomspaltcentret Husuke, Parksjukhuset

Nyckelord:
  • Parksjukhuset
  • muskuloskeletal och plastikkirurgi

Öppettider och kontaktuppgifter

Besöksadress

Parksjukhuset
Stenbäcksgatan 11
Helsingfors

Postadress

PB 281
00029 HUS

På Läpp- och gomspaltcentret Husuke på Parksjukhuset behandlar vi läpp- och gomspalt, benbildningsdefekter av kranialsuturer (kraniosynostoser) samt relaterade syndrom. Dessutom har vi en plastikkirurgisk poliklinik, dit patienterna kommer antingen för ett första besök med remiss eller för efterkontroll.

Poika kiipeilytelineessä.

Vi behandlar de svåraste ansikts- och extremitetsskadorna, hudcancer, godartade och elakartade bindvävstumörer samt gör bröstrekonstruktioner. Sårcentrum som finns på polikliniken ansvarar för vården av de mest krävande sårpatienterna. ​I vår specialitet ingår dessutom könskorrigeringsoperationer, korrigeringsoperationer efter fetmakirurgi samt kirurgisk behandling av lymfödem. Vi behandlar också andra missbildningar samt tumörer och skador hos barn som behöver plastikkirurgi. 

Vår poliklinik har specialist-, specialisttandläkar- och talterapeutmottagningar. Vid behov samarbetar vi också med andra specialiteter. 

Operationer för barn under 16 år gör vi på Nya barnsjukhuset. Husukes erfarna plastikkirurger ansvarar också för dessa operationer. Barnet kommer för operation till Nya barnsjukhuset via LEIKO-enheten (till operation hemifrån). Efter operationen förflyttas barnet till avdelningen Rymden för fortsatt vård.

Husuke är Finlands enda plastikkirurgiska avdelning för barn.

Sjukhus

Feedback

Hittade du vad du sökte?