Gå till huvudinnehåll

Seri-stödcentret för sexualbrottsoffer

Nyckelord:
  • sexualbrott
  • Kvinnokliniken

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Kvinnokliniken
Haartmansgatan 2, K-trappan 1 vån.
Helsingfors

Postadress

PB 140
00029 HUS
Öppet dygnet runt.

Kvinnoklinikens Seri-stödcenter är en enhet som ger stöd till personer över 16 år som utsatts för sexuellt våld, oavsett kön. Vi tillhandahåller lågtröskeltjänster som du kan uppsöka på egen hand, med en anhörig eller hänvisad av en myndighet, inom en månad efter händelsen.

Om det gått över en månad sedan händelsen kan du söka hjälp hos hälsocentralen inom ditt område, familjerådgivningen, kommunala sexualrådgivningen eller genom olika organisationer.  En polisanmälan är inte en förutsättning för vård, men vi uppmuntrar offren att göra en anmälan. 

Vardagar kl. 8–18 är utbudet av tjänster som tillhandahålls av stödcentret mest omfattande, men vi svarar på samtal till jourtelefonen och sköter brådskande ärenden dygnet runt, också under veckoslut. Vi vårdar personer under 16 år på Nya barnsjukhusets jour.

Sjukhus

Kvinnokliniken

Kvinnokliniken är ett sjukhus som fokuserar på krävande specialiserad sjukvård för kvinnor och nyfödda. Vid Kvinnokliniken hanterar vi också de svåraste riskfyllda graviditeterna inom HUS-området och extremt prematura förlossningar. Vi är både HUS…

Tjänster

Undersökning och vård av personer som utsatts för sexuellt våld

Vi ger personer över 16 år som utsatts för sexuellt våld heltäckande vård vid Kvinnokliniken som finns på Seri-stödcentret som har öppet dygnet runt. De…