Gå till huvudinnehåll

Undersökning och vård av personer som utsatts för sexuellt våld

Nyckelord:
  • sexualbrott

Vi ger personer över 16 år som utsatts för sexuellt våld heltäckande vård vid Kvinnokliniken som finns på Seri-stödcentret som har öppet dygnet runt. De offer för sexuellt våld som är under 16 år hänvisar vi till Nya barnsjukhuset.  Du kan uppsöka hjälp på egen hand, med en anhörig eller hänvisad av en myndighet, inom en månad efter händelsen.

Kuvituskuva: hoitaja ja potilas Seri-tukikeskuksen ovella

Våra tjänster omfattar en rättsmedicinsk provtagning, en helhetsbedömning av situationen, psykiskt stöd för att klara av de närmaste dagarna och för att återhämta sig från en traumatisk upplevelse samt en plan för fortsatt vård. Vi ger även information om aktörer inom tredje sektorn samt stöd för att sätta igång en rättsprocess. Vi betjänar alla oavsett kön: kvinnor, män, transpersoner, intersexuella och personer med annan könstillhörighet.

Enheter

Seri-stödcentret för personer som utsatts för sexuellt våld, Kvinnokliniken

Kvinnoklinikens Seri-stödcenter är en enhet som ger stöd till personer över 16 år som utsatts för sexuellt våld, oavsett kön. Vi tillhandahåller…

Jour, Kvinnokliniken

Vid Kvinnoklinikens jour tar vi hand om gravida kvinnor, nyligen förlösta kvinnor samt patienter inom kvinnosjukdomar som behöver akut vård.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.