Gå till huvudinnehåll

Gynekologisk cancerkirurgi

Nyckelord:
  • gynekologiska cancersjukdomar

Vi planerar de gynekologiska canceroperationerna i form av ett samarbete mellan olika yrkesgrupper och specialister för att kunna tillhandahålla den bästa möjliga behandlingen. Oftast opererar vi cancer i de yttre könsorganen, livmoderhalsen, livmoderkroppen, äggledare och äggstockar.

Kuvituskuva: Leikkaushoitaja valmistelee potilasta leikkaukseen

På Kvinnokliniken utför vi fertilitetsbevarande cancerkirurgi. En annan av våra avancerade operationsmetoder är precisionskirurgi som strävar efter precision vid avlägsnande av tumörer, vilket hjälper oss att spara så mycket frisk vävnad som möjligt.

Öppen operation är fortfarande ett viktigt tillvägagångssätt särskilt vid äggstockscancer. Metoden har utvecklats enormt tack vare nya kirurgiska tekniker, och återhämtningen, till och med från stora operationer, går snabbare i dag än tidigare.

Enheter

Operations- och anestesiavdelning, Kvinnokliniken

På Kvinnoklinikens operations- och anestesiavdelning gör vi laparoskopiska och öppna operationer samt ingrepp i anknytning till missfall.

Polikliniken för kvinnosjukdomar, Kvinnokliniken

På polikliniken undersöks och behandlas olika gynekologiska sjukdomar, bland annat blödningsrubbningar, gynekologiska smärttillstånd, inkontinensproblem…

Polikliniken för gynekologiska cancersjukdomar, Tölö sjukhus

På Tölö Sjukhus poliklinik för gynekologiska cancersjukdomar sköter vi patienter inom hela HUS område som drabbats av gynekologisk cancer.

Leiko-enheten och operationsavdelningen, Hyvinge sjukhus

På Hyvinge sjukhus Leiko-enhet och operationsavdelning vårdar vi patienter från alla åldersgrupper som kommer till ett ingrepp planenligt eller via jouren…

Feedback

Hittade du vad du sökte?