Gå till huvudinnehåll

Behandling av gynekologisk cancer

Nyckelord:
  • gynekologiska cancersjukdomar

På Kvinnokliniken behandlar vi alla gynekologiska cancerformer inom hela HUS område. Den vanligaste gynekologiska cancerform som vi behandlar är livmoderkroppscancer.

Kuvituskuva: sairaanhoitaja ja potilas

Vi behandlar gynekologisk cancer med olika operationer, cytostatika, strålbehandling och hormonbehandling och i vissa fall med selektiva läkemedel. Vi utför även operativa behandlingar till exempel i form av endoskopiska och fertilitetsbevarande operationer. Vi planerar patientvården individuellt. Vi erbjuder även poliklinisk uppföljning efter att behandlingarna är avslutade.

Enheter

Polikliniken för gynekologiska cancersjukdomar, Tölö sjukhus

På Tölö Sjukhus poliklinik för gynekologiska cancersjukdomar sköter vi patienter inom hela HUS område som drabbats av gynekologisk cancer.

Operations- och anestesiavdelning, Kvinnokliniken

På Kvinnoklinikens operations- och anestesiavdelning gör vi laparoskopiska och öppna operationer samt ingrepp i anknytning till missfall.

Polikliniken för kvinnosjukdomar, Kvinnokliniken

På polikliniken undersöks och behandlas olika gynekologiska sjukdomar, bland annat blödningsrubbningar, gynekologiska smärttillstånd, inkontinensproblem…

Kvinnosjukdomar avdelning 30, Kvinnokliniken

På Kvinnosjukdomar avdelning 30 tar vi hand om gynekologiska patienter som kommer från operationer eller jouren och som behöver avdelningsvård.

Feedback

Hittade du vad du sökte?