Gå till huvudinnehåll

Artikel Publicerad 23.3.2022 12.49

Lokalvårdaren Yasmin trivs med det aktiva arbetet på HUS

Nyckelord:
  • karriärberättelse

HUS kan erbjuda många olika uppgifter, oavsett ålder. Ett bra exempel är Yasmin Konate som uppskattar aktivitet och var endast 17 år gammal då hon började arbeta med lokalvårdsuppgifter. Nu har hon redan arbetat fyra år hos HUS.

Laitoshuoltaja Yasmin Konate nojaa työvälineeseen ja hymyilee.

Yasmin uppskattar i synnerhet den energi som arbetet ger och de intressanta möjligheter hon stött på genom arbetet. Endast i få arbetsuppgifter utanför vårdarbetet får man till exempel observera en operation från början till slut.

"Kontorsarbete har aldrig varit ett alternativ för mig, jag är en människa som gillar att röra på sig. Fartfyllt är kanske det ord som bäst beskriver mitt arbete. Under dagarna går jag och rör jag på mig mycket – vardagsmotion är verkligen närvarande i detta arbete. Det blir lätt 12 000 steg varje dag och jag har märkt att min energinivå höjts tack vare den raska arbetstakten. Om mina ben är trötta i slutet av dagen känner jag att jag har lyckats och gett mitt allt.

Jag var bara 17 år gammal när jag började arbeta med lokalvårdsuppgifter vid HUS och nu har jag trivts med dessa uppgifter redan i fyra år. När jag började var branschutbildning inte ett krav, men parallellt med arbetet har jag fått genomgå utbildning. Flexibilitet har visats ömsesidigt! I dag arbetar jag på operationsavdelningen. Vi städar och rengör salarna samt olika apparater som finns i dessa och används under operationerna. Vid HUS utförs verkligt intressanta saker, och utrustningen är mycket omfattande. Arbetet kräver uppmärksamhet, eftersom mycket höga krav ställs på renligheten i operationssalen.

Jag uppskattar mitt team och de möjligheter som de olika avdelningarna ger. Vi har ett aktivt och rörligt arbetsteam, med vilket det känns att man aldrig står ensam. Arbetsmiljön i sig är också intressant: en gång fick jag till exempel observera en fingeramputation. Det gjorde arbetet meningsfullt, då jag fick se vilken betydelse det egna arbetet har för patienten."

 

Bekanta dig med andra uppgifter inom HUS

Se alla lediga jobb inom HUS

Läs alla karriärberättelser
 

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.