Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 23.3.2022 12.49

Laitoshuoltaja Yasmin viihtyy aktiivisessa työssä HUSissa

Asiasanat:
  • uratarina

HUSista löytyy laaja skaala erilaisia tehtäviä, iästä riippumatta. Tästä hyvänä esimerkkinä on aktiivisuutta arvostava Yasmin Konate, joka aloitti laitoshuollon tehtävissä vain 17-vuotiaana ja on nyt viihtynyt talossa jo neljä vuotta.

Laitoshuoltaja Yasmin Konate nojaa työvälineeseen ja hymyilee.

Yasmin arvostaa erityisesti työn tuomaa energiaa ja työn kautta eteen osuneita mielenkiintoisia mahdollisuuksia; harvassa hoitotyön ulkopuolisessa työssä pääsee vaikkapa seuraamaan leikkausta alusta loppuun.

"Toimistotyö ei ikinä ollut minulle vaihtoehto: olen ihminen, joka pitää liikkumisesta. Vauhdikas on ehkä parhaiten työtäni kuvaava sana. Päiviin sisältyy paljon kävelemistä ja liikettä – arkiliikunta on todellakin tässä työssä läsnä. Päivittäin tulee helposti 12 000 askelta täyteen ja olen huomannut energiatasojeni nousseen reippaan työtahdin ansiosta. Jos jalat ovat turtuneet päivän päätteeksi, on minulla onnistunut ja kaikkeni antanut olo!

Aloitin HUSissa vain 17-vuotiaana laitoshuollon tehtävissä, joissa olen viihtynyt jo neljä vuotta. Alan koulutus ei aloittaessani ollut vaatimus, mutta olen päässyt suorittamaan sen töiden ohessa. Joustoa on löytynyt hienosti, puolin ja toisin! Tällä hetkellä olen leikkausosastolla töissä; siivoamme ja puhdistamme saleja sekä niistä löytyviä erilaisia koneita, joita käytetään leikkausten aikana. HUSilla tehdään todella mielenkiintoisia asioita ja kalusto on varsin laaja. Työssä vaaditaan tarkkaavaisuutta, sillä leikkaussalissa puhtaustason täytyy olla erittäin korkea.

Arvostan tiimiäni ja eri osastojen tuomia mahdollisuuksia. Meillä on aktiivinen ja menevä työporukka, jonka kanssa tuntuu, ettei ikinä jää yksin. Työympäristö itsessään on myös mielenkiintoinen: olin esimerkiksi kerran seuraamassa sormiamputaatiota. Tämä toi mielekkyyttä työhön, kun näki, mikä merkitys omalla työllä on potilaalle."

 

Tutustu muihin tehtäviin HUSissa 

Katso kaikki avoimet työpaikat HUSissa

Tutustu kaikkiin uratarinoihin
 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.