Siirry pääsisältöön

Kirurgian vuodeosasto, Puistosairaala

Asiasanat:
  • Puistosairaala
  • rintarauhaskirurgia
  • plastiikkakirurgia

Kirurgian vuodeosastolla hoidamme erikoisosaamista vaativia plastiikka-, rintarauhas- ja laskimokirurgisia potilaita.

Kirurgian vuodeosasto

Hoidamme Kirurgian vuodeosastolla vaativaa plastiikkakirurgiaa tarvitsevia potilaita. Suurin osa potilaista tulee osastolle suunnitellusti ennen tai jälkeen leikkauksen, mutta hoidamme myös päivystyspotilaita.

Puistosairaalassa tehdään erilaisia plastiikka- ja rintakirurgisia toimenpiteitä, joita ovat muun muassa ihosyöpäleikkaukset, massiivisen laihtumisen jälkeiset vartalonmuovausleikkaukset sekä rintojen muovaus- ja korjausleikkaukset. Hoidamme myös potilaita, joilla on leikkaushoitoa vaativia akuutteja tai kroonisia haavoja. Pienelle osalle potilaistamme tehdään myös laskimokirurgisia toimenpiteitä.

Puistosairaalassa tehdään vuosittain noin 2200 plastiikkakirurgista leikkausta.

Valtakunnallisesti vaikuttavaa hoitoa

Vastaamme muun yliopistosairaalatasoisen hoidon lisäksi valtakunnallisesti kaikkein vaativimman erityistason palveluista. Hoito voi alkaa toisessa keskus- tai yliopistosairaalassa ja jatkua HUSissa. HUSiin on keskitetty valtakunnallisesti vaativa pehmytkudossarkooma-, raaja- ja imutie-, ihosyöpä- sekä trans- ja lantiokirurgia. Myös epämuodostuma- sekä korjaava kasvojen, pään ja kaulan alueen kirurgia on keskitetty klinikkaamme.

Puistosairaalassa toimivalla Husukella (huuli- ja suulakihalkiokeskus) on kansallinen vastuu halkiopotilaiden hoidosta, myös aikuisiällä tehtävistä myöhäisvaiheen korjauksista. Lisäksi ulkokorvan puutokset (mikrotia) hoidetaan Husukessa. Yli 16-vuotiaiden halkio- ja mikrotiapotilaiden korjausleikkaukset tehdään Puistosairaalassa ja sitä nuorempien Uudessa lastensairaalassa.

Kirurgian vuodeosaston ovi Puistosairaalassa

Osastolle saapuminen

Vuodeosastomme tilat sijaitsevat Puistosairaalan pääovesta (A-ovi) saavuttaessa pääaulan kanssa samassa kerroksessa (2. krs). Modernit potilashuoneemme ovat omilla pesutiloilla varustettuja 1-2 hengen huoneita.

Suurimman osan potilaistamme päivä alkaa lyhythoitoisen kirurgian (Lyhki) yksiköstä ja vuodeosastolle saavutaan vasta leikkauksen jälkeen. Tapauskohtaisesti hoito voi alkaa vuodeosastolta jo ennen leikkausta. Leikkaukset tehdään pääsääntöisesti arkisin, mutta leikkauksia voidaan tehdä myös arki-iltaisin sekä lauantaisin.

Jos olet tulossa leikkaukseen Puistosairaalaan, tarkistathan leikkaukseen tulo- ja valmistautumisohjeet sinulle lähetetystä kutsukirjeestä.

Voit tutustua etukäteen leikkauspotilaan Terveyskylän tarjoamiin materiaaleihin:

•    Leikkaukseen tulijan talo 
•    Haavatalo 
•    Kivunhallintatalo 

Leikkauksesta toipuminen

Potilaidemme hoitoajat vuodeosastolla ovat keskimäärin 4 vuorokautta. Tänä aikana pyrimme mahdollistamaan potilaillemme parhaan mahdollisen leikkauksesta toipumisen ja kuntoutumisen.

Potilaan hoitoon osallistuu moniammatillinen tiimi, johon kuuluvat mm. hoitajat, kirurgit ja fysioterapeutit. Potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti konsultoimme tarvittaessa muita ammattilaisia, kuten toimintaterapeuttia tai kipuhoitajaa.

HUSin sairaalat toimivat opetussairaaloina ja opiskelijat osallistuvat potilaan hoitoon muiden hoitotyön ammattilaisten rinnalla.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.