Siirry pääsisältöön

Vatsaelinkirurgian poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • vatsaelinkirurgia
  • Hyvinkään sairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala, A-rakennus, 1. krs
Sairaalankatu 1
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Ajanvaraus-, lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat

Puhelin, Ajanvaraus-, lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat : 019 4587 4600
ma–pe 8.00–14.00
Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Avoinna

ma–to 7.30–16.00
pe 7.30–15.00

Hyvinkään sairaalan vatsaelinkirurgian eli gastrokirurgian poliklinikalla tutkimme ruoansulatuskanavan, vatsanpeitteiden ja kilpirauhasen kirurgista hoitoa vaativia sairauksia.

Meille tulet hoitoon terveyskeskus-, työterveys- tai yksityislääkärin lähetteellä tai sairaalasta toiselta erikoisalalta. Usein jo lähettäneessä yksikössä on tehty selvityksiä verikokein, kuvantamisin ja mahdollisin hoitokokeiluin.

Yleisiä lähettämisen syitä ovat vatsanpeitteiden tyrät, sappikivet, erilaiset peräaukon vaivat, ummetus ja ulosteenkarkailu, ruoansulatuskanavan kasvaimet ja syöpäepäilyt, refluksitauti ja struuma. Tavallista on selvitellä myös epäselvän vatsakivun syytä.

Oirekuvan ja löydösten perusteella arvioidaan lisätutkimusten tarve. Poliklinikkamme kautta järjestyvät muun muassa ultraäänitutkimukset, tietokone- ja magneettikuvaukset sekä ruokatorven happo- ja painemittaukset. Käynnillä arvioimme myös tähystystutkimusten tarvetta.

Leikkaukset teemme sairaalamme uudella leikkausosastolla nykyaikaisin menetelmin ja laittein. Käytössämme ovat sekä avo- että tähystyskirurgiset tekniikat. Toimenpiteestä riippuen kotiutus onnistuu joko leikkauspäivänä tai vuodeosaston kautta toipumisvaiheen jälkeen. Järjestämme leikkauksen jälkitarkastuksen tarvittaessa.

Sairaalat

Palvelut