Siirry pääsisältöön

Plastiikka-, rintarauhas- ja laskimokirurgian poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • plastiikkakirurgia
  • rintarauhaskirurgia
  • laskimokirurgia

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1, D-rakennus, 1. kerros
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Ajanvaraus-, lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat

Puhelin, Ajanvaraus-, lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat: 019 4587 4600

Palveluajat

ma–pe 8.00–14.00
Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Avoinna

Palveluajat

ma–to 7.30–15.30
pe 8.00–15.00

Hyvinkään sairaalan plastiikka- ja rintarauhaskirurgian poliklinikalla teemme leikkaushoidon tarpeen arvioita, leikkausten jälkitarkastuksia sekä paikallispuudutustoimenpiteitä. Poliklinikallamme on myös haavahoitajan vastaanotto.

Poliklinikalle tulet avoterveydenhuollon (terveyskeskus, työterveyshuolto, yksityinen lääkäri) tai sairaalan toisen erikoisalan lähetteellä. Kiireellisissä tapauksissa tulet hoitoon päivystyspoliklinikan kautta.

Plastiikka- ja rintarauhaskirurgia

Plastiikkakirurgian poliklinikalla hoidamme iho- ja pehmytkudoskasvaimia, kroonisia ja tapaturmaisia haavoja, iho- ja pehmytkudosinfektioita, arpiongelmia sekä toiminnallista haittaa aiheuttavia vartalon muutoksia, joita voi olla esimerkiksi merkittävän painonpudotuksen jälkeinen vatsanahan roikkuminen.

Rintarauhaskirurgian poliklinikalla hoidamme rintasyöpäpotilaita sekä potilaiden rintojen hyvänlaatuisia kasvaimia ja tulehdusmuutoksia. Tarvittaessa teemme rintojen magneetti-, mammografia- ja ultraäänitutkimuksia ja otamme lisänäytteitä näiden yhteydessä. Teemme tiivistä yhteistyötä syöpätautien, radiologian ja patologian yksiköiden kanssa. Hoidamme potilaitamme yhteistyössä plastiikkakirurgien kanssa tarvittaessa onkoplastisin eli plastiikkakirurgisin menetelmin ja rinnankorjausleikkauksilla.

Lähetteen perusteella saatamme pyytää kuvantamistutkimuksia tai muita lisätutkimuksia. Ihokasvaimista pyydämme ottamaan vähintään kudospalanäytteen lähettävässä yksikössä, jotta voimme jo lähetteen perusteella suunnitella oikea-aikaisen hoidon. Joskus lähetteen perusteella potilas ohjataan kiireellisesti suoraan Helsingin yliopistolliseen sairaalaan jatkotutkimuksiin ja hoitoon.

Leikkauksiin tulet pääsääntöisesti LEIKO-yksikön kautta leikkauspäivän aamuna. Leikkauksen jälkeisen vuodeosastohoidon pituus riippuu hoidettavasta sairaudesta ja yleiskunnosta. Osan leikkauksista pystymme tekemään päiväkirurgisina eli kotiudut samana päivänä. 

Laskimokirurgia

Poliklinikalla tarjoamme suonikohjupotilaalle nykyaikaisen diagnostiikan, johon kuuluu muun muassa huolellinen Doppler-duplex-ultraäänitutkimus. Laskimosairauksia hoidetaan HUSissa yhtenäisten hoitokäytäntöjen mukaan. Vastaanotolla voimme tehdä vaahtoruiskutushoitoa. Ensisijaiset laser- ja radiotaajuuskatetrihoidot tehdään joko leikkaussalissa tai polikliinisen kirurgian yksikössä. Laskimoiden poistoja teemme nykyään enää harvoin. Jos sellainen on tarpeen, toimenpide tehdään leikkaussalissa.

Sairaalat

Palvelut

Plastiikkakirurgia

Teemme plastiikkakirurgisia toimenpiteitä Töölön ja Jorvin sairaaloissa sekä lisäksi Hyvinkään, Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloissa.

Rintarauhaskirurgia

Rintarauhaskirurgia on kirurgian osa-alue, jossa keskitymme rintojen leikkaushoitoon muun muassa rintasyövän hoidossa ja rintojen tulehdusmuutoksissa.