Siirry pääsisältöön

Ortopedian ja traumatologian poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • ortopedia
  • tekonivel
  • Hyvinkään sairaala

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Hyvinkään sairaala
Sairaalankatu 1
Hyvinkää

Postiosoite

PL 585
05850 Hyvinkää

Ajanvaraus, lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat

Puhelin, Ajanvaraus, lähetetiedustelut sekä hoitoon liittyvät asiat: 019 4587 4600

Palveluajat

ma–pe 8.00–14.00
Meillä on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.

Avoinna

Palveluajat

ma–to 7.30–15.30
pe 8.00–15.00

Hyvinkään sairaalan ortopedian ja traumatologian poliklinikalla hoidamme tuki- ja liikuntaelinsairauksia tai -vammoja.

Poliklinikalle ja ei-kiireelliseen leikkaushoitoon hakeudut avoterveydenhuollon lähetteellä. Kiireellistä hoitoa vaativat potilaat saapuvat pääsääntöisesti päivystyksen kautta päivystyslähetteellä. Hoidamme potilaita Hyvinkään, Mäntsälän, Järvenpään, Nurmijärven, Tuusulan ja Keravan alueelta, mutta myös laajemminkin Helsingin, Vantaan ja Länsi-Uudenmaan alueelta, koska sairaalaamme on keskitetty HUSin alueelta muun muassa selkäkirurgiaa.

Ei-kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat tapaamme useimmiten ensin ortopedian poliklinikalla. Vastaanoton jälkeen määräämme tarvittavat jatkotutkimukset esimerkiksi röntgen- tai magneettikuvantamistutkimukset, suunnittelemme jatkohoitoa ja mahdollista leikkaushoitoa. Ortopedisia leikkauksia sairaalassamme ovat muun muassa polven ja lonkan tekonivelleikkaukset, selkäleikkaukset, polven ja olkapään tähystysleikkaukset, kuten polven eturistisidekorjausleikkaukset ja olkapään kiertäjäkalvosimen korjausleikkaukset sekä jalkaterän alueen leikkaukset esimerkiksi vaivasenluuleikkaukset.

Kiireellisissä tuki- ja liikuntaelinvammoissa hoitoon tulet yleisimmin sairaalan päivystyksen kautta. Tyypillisiä vammoja ovat muun muassa lonkka- sekä nilkkamurtumat. Suunnittelemme hoitosi yksilöllisesti. Murtumien, lihas- ja jännevammojen hoito ei aina vaadi leikkaushoitoa, jolloin hoito voi olla esimerkiksi kipsihoito, ortoosihoito tai fysioterapia. Leikkaushoitoa vaativat vammat hoidamme leikkausosastollamme. Monet vammat soveltuvat hoidettavaksi päiväkirurgisesti, mutta tarvittaessa järjestämme jatkohoidon ortopedisella vuodeosastollamme. Yleisimpiä päivystysleikkauksiamme ovat lonkkamurtuma- ja nilkkamurtumaleikkaukset.

Sairaalat

Palvelut

Ortopedia ja traumatologia

Hoidamme ortopediassa ja traumatologiassa pääosin luuston ja muiden tukikudosten vammoja ja sairauksia. Valtaosa erikoisalamme hoidosta perustuu…