Siirry pääsisältöön

Potilasmaksut

Sairaanhoidon kustannukset maksaa Suomessa pääosin potilaan kotikunta. Potilailta perittävät maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisesti.

Sairaanhoidon kustannukset maksaa Suomessa pääosin potilaan kotikunta. HUSin potilailta perimät maksut käynneistä, etävastaanotoista, hoitojaksoista sekä lääkärintodistuksista määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisesti. Jos sinulla ei ole kotikuntaa Suomessa, katso alta ohjeet.

Perimme maksun myös ilman hyväksyttävää syytä käyttämättä jääneestä erikoissairaanhoidon käynnistä, etävastaanotosta ja diagnostisen tutkimuksen vastaanottoajasta. Tee ilmoitus ajan perumisesta edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Yksikköön tulo-ohjeesta löydät ohjeet peruutukseen tekemiseen. 

Lähetämme sinulle laskun jälkikäteen noin kaksi viikkoa hoitosi tai käyntisi jälkeen. Lähetämme sinulle laskun postitse, ellei sinulla ole e-laskusopimusta HUSin kanssa. Voit maksaa laskun pankin kautta tai HUSin asiakaskassassa. E-laskun saat tekemällä verkkopankissasi sopimuksen e-laskuista. Potilasmaksujen laskuttaja on HUS-kuntayhtymä, hoitolasku.

Laskuilla on yleensä kolme viikkoa maksuaikaa. Jos et maksa laskua eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen kaksi viikkoa eräpäivän jälkeen. HUSin maksumuistutukset ja perinnän tekee perintätoimisto. Perimme eräpäivästä lukien korkolain mukaista viivästyskorkoa.

Asiakasmaksulaki 
Asiakasmaksuasetus 

Ole yhteydessä potilasmaksujen asiakaspalveluumme, jos kaipaat neuvoja tai lisätietoja tai jos laskussa on jotain epäselvää. 

HUSin potilaslaskutuksen asiakaspalvelu

Puhelin: 09 471 78550, avoinna arkisin klo 9–12.
Sähköpostiosoite: cbgvynfynfxhghf@uhf.svif.suh@sutuksalsalitop
Postiosoite: HUS Asvia, Potilaslaskutus, PL 680, 00029 HUS.

Tervetuloa HUSin laskutuksen asiakaspalveluun. Puhelut nauhoitetaan laadunvarmistus- ja koulutuskäyttöön.

Potilaslaskut voi maksaa HUSin lounasravintoloiden kassoilla

Voit jatkossa maksaa HUSin potilaslaskut HUS sairaaloiden lounasravintoloiden kassoilla. Alla tiedot ravintoloista, joissa laskun voi maksaa. Laskujen maksu tiistaisin ja torstaisin kello 9-15 Kalasatamassa osoitteessa Tynnyrintekijänkatu 1 C, 00580 Helsinki loppuu 31.12.2021.

Laskun maksua varten tarvitset saamasi paperilaskun. Ilman laskua emme voi ottaa maksua vastaan. Ravintoloiden kassalla emme myöskään anna laskuihin liittyvää neuvontaa. Neuvontaa saa laskutuksen asiakaspalvelusta ma-pe klo 9-12 puh. 09 471 78550 tai sähköpostitse osoitteesta cbgvynfynfxhghf@uhf.svif.suh@sutuksalsalitop

Lounasravintolat:

Biomedicum, Haartmaninkatu 8
Espoon sairaalan lounasravintola Suolaheinä Karvasmäentie 6
Hyvinkään sairaalan kahvila, Sairaalankatu 1
Iho- ja Allergiasairaala, Meilahdentie 2
Jorvin sairaala, Turuntie 150
Kellokosken sairaala, Ohkolantie 10
Kirurginen sairaala Kasarminkatu 11-13
Lohjan sairaala Sairaalantie 8
Meilahden hallintorakennuksen lounasravintola;  Stenbäckinkatu 9 Rakennus 5
Peijaksen sairaala, Sairaalakatu 1 Vantaa
Porvoon sairaala, Sairaalantie 1 
Raaseporin sairaala, Itäinen rantakatu 9
Tullinpuomi, Topeliuksenkatu 32
Töölön sairaala, Topeliuksenkatu 5