Siirry pääsisältöön

Potilasmaksut

Potilailta perittävät maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisesti.

HUSin potilailta perimät maksut käynneistä, etävastaanotoista, hoitojaksoista sekä lääkärintodistuksista määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisesti. Jos sinulla ei ole kotikuntaa Suomessa, katso alta ohjeet.

Perimme maksun myös ilman hyväksyttävää syytä käyttämättä jääneestä erikoissairaanhoidon käynnistä, etävastaanotosta ja diagnostisen tutkimuksen vastaanottoajasta. Tee ilmoitus ajan perumisesta edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Yksikköön tulo-ohjeesta löydät ohjeet peruutukseen tekemiseen. 

Lähetämme sinulle laskun jälkikäteen noin kaksi viikkoa hoitosi tai käyntisi jälkeen. Lähetämme laskun sinulle valintasi mukaan joko postitse, e-laskuna tai suoramaksuna. Kuluttajan verkkolaskun eli e-laskun saat tekemällä verkkopankissasi sopimuksen e-laskuista. Potilasmaksujen laskuttaja on HUS-yhtymä, hoitolasku.

Suoramaksun saat käyttöösi tekemällä suoramaksuvaltuutuksen pankkisi konttorissa tai muussa asiakaspalvelukanavassa. Suoramaksussa valtuutat pankkisi maksamaan laskusi tililtäsi puolestasi. Saat laskusta postitse ennakkotiedotteen ja pankki veloittaa maksun tililtäsi laskun eräpäivänä.

Laskuilla on yleensä kolme viikkoa maksuaikaa. Jos et maksa laskua eräpäivään mennessä, saat maksumuistutuksen kaksi viikkoa eräpäivän jälkeen. Perimme eräpäivästä lukien korkolain mukaista viivästyskorkoa.

Asiakasmaksulaki 
Asiakasmaksuasetus 

Ole yhteydessä potilasmaksujen asiakaspalveluumme, jos kaipaat neuvoja tai lisätietoja tai jos laskussa on jotain epäselvää. 

HUSin potilaslaskutuksen asiakaspalvelu

Puhelin: 09 471 78550, avoinna arkisin klo 9–12.
Sähköpostiosoite: potilaslaskutus@hus.fi
Postiosoite: HUS Talouspalvelut, Potilaslaskutus, PL 680, 00029 HUS.

Puhelut nauhoitetaan laadunvarmistus- ja koulutuskäyttöön.

Maksumuistutuksia vanhoista asiakaslaskuista

HUSin maksumuistutusten lähettämisessä on ollut viiveitä. Lähetämme nyt maksumuistutuksia vuoden 2021 ja 2022 asiakaslaskuista, joista ei ole lähetetty maksumuistutusta aiemmin. Jos muistutuslaskua ei makseta eräpäivään mennessä, siirtyy lasku perintätoimistoon.

Lisätietoa laskuista ja maksumuistutuksista saa laskutuksen asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelun sähköpostiosoite on potilaslaskutus@hus.fi ja puhelinpalvelumme on auki arkisin klo 9-12 puh. 09 471 78550.

Potilaslaskut voi maksaa HUSin lounasravintoloiden kassoilla

Voit jatkossa maksaa HUSin potilaslaskut HUS sairaaloiden lounasravintoloiden kassoilla. Alla tiedot ravintoloista, joissa laskun voi maksaa. Laskujen maksu tiistaisin ja torstaisin kello 9-15 Kalasatamassa osoitteessa Tynnyrintekijänkatu 1 C, 00580 Helsinki loppui 31.12.2021.

Laskun maksua varten tarvitset saamasi paperilaskun. Ilman laskua emme voi ottaa maksua vastaan. Ravintoloiden kassalla emme myöskään anna laskuihin liittyvää neuvontaa. Neuvontaa saa laskutuksen asiakaspalvelusta ma-pe klo 9-12 puh. 09 471 78550 tai sähköpostitse osoitteesta potilaslaskutus@hus.fi

Lounasravintolat:

Biomedicum, Haartmaninkatu 8, Helsinki
Espoon sairaalan lounasravintola Suolaheinä Karvasmäentie 6, Espoo
Hyvinkään sairaalan kahvila, Sairaalankatu 1, Hyvinkää
Iho- ja Allergiasairaala, Meilahdentie 2, Helsinki
Jorvin sairaala, Turuntie 150, Espoo
Ohkolan sairaala sairaala, Ohkolantie 10, Mäntsälä
Kirurginen sairaala Kasarminkatu 11-13, Helsinki
Lohjan sairaala Sairaalantie 8, Lohja
Meilahden hallintorakennuksen lounasravintola;  Stenbäckinkatu 9 Rakennus 5, Helsinki
Meilahden siltasairaala, Haartmaninkatu 4, Helsinki

Peijaksen sairaala, Sairaalakatu 1 Vantaa
Porvoon sairaala, Sairaalantie 1, Porvoo
Raaseporin sairaala, Itäinen rantakatu 9, Raasepori
Tullinpuomi, Topeliuksenkatu 32, HelsinkiPalaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.