Potilasruokailu

Potilasruokailusta vastaa HUS Asvia. Hyvinkään sairaalassa ruoasta vastaa Hyvinkään Ravitsemispalvelut Oy ja ravitsemusterapiapalveluista sairaalan ravitsemusterapeutit. Ruoalla on suuri merkitys hyvinvointiin. Sairaana ruoan ja ravitsemuksen merkitys korostuu entisestään. Pyrimme edistämään toipumista tarjoamalla hoitoa tukevaa ruokaa: aamiaisen, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan.
 
Potilasruokalistat ovat nähtävissä osaston ilmoitustaululla sekä sekä tämän sivun oikeanpuoleisen sarakkeen linkeistä.
 
Asiakaslistoista näkee tarjolla olevien ruokien lisäksi tietoa ruokien ravintoarvoista ja ainesosista. Sivuilla näkyvät kuluvan viikon ja sitä seuraavan viikon ruokalistat. Aikuisten perusruokavalion ruokalistojen lisäksi näkyvillä on kasviruokalista sekä lasten ruokalistat.
 
Kaikki päivän ateriat sisältävät energiaa yhteensä noin 1800 kcal (7,5 MJ) kattaen päivän koko ravinnontarpeen. Ruokalistat laaditaan sairaalaruokasuositusten mukaisesti. Tärkeintä on ruoan maku ja monipuolisuus, mutta myös rasvan ja suolan määrä sekä rasvan laatu on otettu huomioon. Ruoan hyvä maku ja tasainen laatu varmistetaan testatuilla resepteillä ja turvallisilla raaka-aineilla.
 

Erityisruokavaliot

Perusruokavalio suunnitellaan niin, että se sopii mahdollisimman moneen makuun ja erityisruokavalioon sellaisenaan. Perusruokalistan lisäksi suunnittelemme useita erityisruokavalioita eri asiakasryhmien tarpeet huomioiden. Joidenkin sairauksien, kuten keliakia, hoidossa oikea ruokavalio on ainoa hoitokeino. Valmistamme vaativimmatkin ruokavaliot muun muassa syöpä- , munuais-, anoreksia- ja lapsipotilaille.
 
Tarvittaessa lääkäri voi antaa lähetteen ravitsemusterapeutin vastaanotolle, jossa annetaan henkilökohtaista ravitsemusohjausta.
 
 

 Ruokalistat

 
Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta