Etusivu » HUS-tietoa » Uutishuone » HUSin johto vastaa kysymyksiin synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolo-oikeuksien rajauksista – etäkeskustelu 14. toukokuuta

HUSin johto vastaa kysymyksiin synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolo-oikeuksien rajauksista – etäkeskustelu 14. toukokuuta

​Koronavirusepidemian vuoksi asetettu synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäolo-oikeuksien rajaus synnytyssairaaloissa on aiheuttanut huolta ja keskustelua.
 
HUS järjestää torstaina 14. toukokuuta klo 12.00 etäkokouksen, jossa voi esittää kysymyksiä tukihenkilörajauksista.   ​

Etäkokous järjestetään Microsoft Teams -sovelluksen kautta, ja siihen voi osallistua enintään 250 ihmistä. Kokoukseen voi ilmoittautua etukäteen sähköpostitse viestinta(at)hus.fi.  

Pyydämme otsikoimaan ilmoittautumissähköpostin aiheella “Ilmoittautuminen etäkokoukseen 14.5.” Linkki ja ohjeet etäkokoukseen liittymiseksi lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa sähköpostitse.  

Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon sähköpostitse: viestinta(at)hus.fi.   


Taustaksi 

Suomen hallitus linjasi 16. maaliskuuta, että vierailijat sairaaloissa kielletään, ja synnyttäjällä saa olla mukanaan yksi tukihenkilö synnytysosastolla.  

Hallituksen linjauksen jälkeen HUS salli tätä laajemman tukihenkilöiden läsnäolon niin pitkään kun se oli epidemiatilanne huomioiden mahdollista. Synnytysten hoidon turvaamiseksi HUS rajasi tukihenkilöiden läsnäoloa käynnistysvaiheessa ja synnyttäneiden osastoilla 2. huhtikuuta. Muut sairaanhoitopiirit siirtyivät samoihin linjauksiin 6. huhtikuuta.  

Lue myös: 
Tulosta
8.5.2020 11:47