Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Varmennekorttipalvelut

Rekisteröintipisteistämme voit tilata terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti). 

Rekisteröintipisteistämme voit tilata itsellesi terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) myös yksityisenä terveydenhuollon ammattilaisena. Terveydenhuollon ammattikortti on suunnattu rekisteröidyille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille. Henkilöstö- ja toimijakortit on suunnattu muille terveydenhuollon organisaation työntekijöille. 

Yksityisten organisaatioiden ammatti-, henkilöstö- ja toimijakorttien hallinnollisissa ja sopimusasioissa voit ottaa yhteyttä varmennekorttipalveluihin: Lassi Tuovinen. Yleisissä kysymyksissä auttaa vrkkortti@hus.fi.

Hinnasto

Ammattikortti

​58 € (46,77 € + alv 11,23 €)

​Henkilöstökortti

​58 € (46,77 € + alv 11,23 €)

​Toimijakortti

​58 € (46,77 € + alv 11,23 €)

​Varakortti

​49,60 € (40,00 € + alv 9,60 €)

​Uusi PUK-koodi tai aktivointitunnusluku

​37,20 € (30,00 € + alv 7,20 €)

HUSissa työ- tai virkasuhteessa olevilta ei veloiteta palvelumaksua.

Toimi näin saadaksesi varmennekortin:

 1. Tee ajanvaraus lähimpään rekisteröintipisteemme osoitteessa https://vrk.ajapa.fi/th. HUSin alueella palvelemme seitsemässä rekisteröintipisteessä. Meilahdessa sijaitsevassa päärekisteröintipisteessämme palvelemme joka arkipäivä. Muiden HUSin rekisteröintipisteiden palveluajat näkyvät kalenterissa.

 2. Maksa tilisiirtona palvelumaksu 58 €.
  Maksun saaja on HUS Asvia ja tilinumero FI20 8214 5710 0169 44. Kirjoita maksun viestikenttään
  VRK/ oma nimesi sekä päivämäärä ja kellonaika, jonka olet varannut ajanvarauskalenterista (kirjoita viesti muodossa: VRK/Matti Meikäläinen 30.1.2020 klo 10.30). Tulosta maksusta pankin tosite, jossa näkyy pankin arkistointitunnus. 

  Huomioithan, että Meilahden rekisteröintipisteessämme voit maksaa myös maksukortilla. Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa ja Mastercard). Käteinen ei käy maksuvälineenä.

 3. Saavu rekisteröintipisteeseen ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. Ilman tositetta ja voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta tilausta ei voida suorittaa loppuun. Palvelusta tehtyä maksua ei palauteta.

  Huomioithan, että ajokortti ei käy tunnistusvälineenä 1.1.2019 alkaen. Muutoksen taustalla on vahvaa sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja koskeva lainsäädäntömuutos (533/2016). Muutos koskee kaikkia sähköisen tunnistusvälineen hakuun liittyviä toimenpiteitä, joita ovat korttihakemuksen tekeminen, PUK- tai aktivointitunnusluvun tilaaminen ja varakortin tilapäisvarmenteen aktivoiminen.

 4. Rekisteröinnin asiakaspalvelijamme tilaa varmennekortin kotiosoitteeseesi ja tulostaa tilausvahvistuksen. Varmennekortin ja aktivointitunnusluvun saapuminen kotiin vie noin kaksi viikkoa. Henkilöstö- ja toimijakortti tilataan suoraan rekisteröintipisteeseen, ja niiden noudosta lähetetään sinulle kutsu sähköpostitse. Varakortti luovutetaan asioinnin yhteydessä.

Toimipisteet