Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Varmennekorttipalvelut

Rekisteröintipisteistämme voit tilata terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti). 

Rekisteröintipisteistämme voit tilata itsellesi terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) myös yksityisenä terveydenhuollon ammattilaisena. Terveydenhuollon ammattikortti on suunnattu rekisteröidyille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille. Henkilöstö- ja toimijakortit on suunnattu muille terveydenhuollon organisaation työntekijöille. 

Yksityisten organisaatioiden ammatti-, henkilöstö- ja toimijakorttien hallinnollisissa ja sopimusasioissa voit ottaa yhteyttä varmennekorttipalveluihin: Lassi Tuovinen. Yleisissä kysymyksissä auttaa vrkkortti@hus.fi.

Hinnasto:

Ammattikortti​78 € (62,90 € + alv 15,10 €)
​Henkilöstökortti​78 € (62,90 € + alv 15,10 €)
​Toimijakortti​78 € (62,90 € + alv 15,10 €)
​Varakortti​69,00 € (55,65 € + alv 13,35 €)
​Uusi PUK-koodi tai aktivointitunnusluku​52,00 € (41,94 € + alv 10,06 €)

HUSissa työ- tai virkasuhteessa olevilta ei veloiteta palvelumaksua.

Toimi näin saadaksesi varmennekortin:

 1. Tee ajanvaraus lähimpään rekisteröintipisteemme osoitteessa https://vrk.ajapa.fi/th. HUSin alueella palvelemme seitsemässä rekisteröintipisteessä. Meilahdessa sijaitsevassa päärekisteröintipisteessämme palvelemme joka arkipäivä. Muiden HUSin rekisteröintipisteiden palveluajat näkyvät kalenterissa.
 2. Maksa tilisiirtona palvelumaksu.
  Maksun saaja on Runkopalvelut ja tilinumero FI93 5000 0120 4851 63. Kirjoita maksun viestikenttään
  VRK/ oma nimesi sekä päivämäärä ja kellonaika, jonka olet varannut ajanvarauskalenterista (kirjoita viesti muodossa: VRK/Matti Meikäläinen 1.1.2023 klo 10.30). Tulosta maksusta pankin tosite, jossa näkyy pankin arkistointitunnus. 

  Huomioithan, että Meilahden rekisteröintipisteessämme voit maksaa myös maksukortilla käynnin yhteydessä. Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit (Visa ja Mastercard). Käteinen ei käy maksuvälineenä.
 3. Saavu rekisteröintipisteeseen ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. Ilman tositetta ja voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta tilausta ei voida suorittaa loppuun. Palvelusta tehtyä maksua ei palauteta.

  Huomioithan, että ajokortti ei ole käynyt tunnistusvälineenä 1.1.2019 alkaen. Muutoksen taustalla on vahvaa sähköistä tunnistamista ja sähköisiä luottamuspalveluja koskeva lainsäädäntömuutos (533/2016). Muutos koskee kaikkia sähköisen tunnistusvälineen hakuun liittyviä toimenpiteitä, joita ovat korttihakemuksen tekeminen, PUK- tai aktivointitunnusluvun tilaaminen ja varakortin tilapäisvarmenteen aktivoiminen.

 4. Rekisteröijämme tilaa varmennekortin kotiosoitteeseesi ja tulostaa tilausvahvistuksen. Varmennekortin ja aktivointitunnusluvun saapuminen kotiin vie noin kaksi viikkoa. Henkilöstö- ja toimijakortti tilataan suoraan rekisteröintipisteeseen, ja niiden noudosta lähetetään sinulle kutsu sähköpostitse. Varakortti luovutetaan heti asioinnin yhteydessä.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.