Gå till huvudinnehåll

Fostermedicin

Nyckelord:
  • fosterdiagnostik

På fostermedicinska centret vid Kvinnokliniken i Helsingfors undersöker och vårdar vi mödrar, vars foster i ultraljudsundersökning har konstaterats ha en avvikelse. Vi undersöker fostret också när den gravida kvinnan eller en familjemedlem tidigare har konstaterats ha en ärftlig sjukdom eller kromosomavvikelse.

Kuvituskuva: Raskaana olevalle tehdään ultraäänitutkimusta

Vi tillhandahåller högkvalitativa tjänster till föderskor som löper risk för komplikationer vid förlossningen. Vi samordnar planeringen av riskfyllda graviditeter, fosterdiagnostik, intrauterin behandling (inne i livmodern) och hanteringen av förlossningar som kräver specialkompetens. Centraliseringen av diagnostiken och behandlingen av sällsynta fostersjukdomar förbättrar prognosen för graviditeten och den nyfödda.

Efter förlossningen samarbetar vi med Nya barnsjukhuset vid undersökning och behandling av anatomiska avvikelser hos nyfödda. De flesta medfödda avvikelser kan behandlas efter födseln. I vissa fall är det möjligt att behandla en avvikelse redan på fosterstadiet.

Vår personal består av barnmorskor samt av experter inom perinatalogi, genetisk medicin, barnkardiologi, pediatrik, pediatrisk kirurgi, barnneurologi och diagnostik. Vi har ett nära samarbete bland annat med de nordiska länderna och Baltikum. Dessutom ansvarar vi för undervisning och forskningsverksamhet.   

Enheter

Fosterdiagnostiska enheten, Kvinnokliniken

På fosterdiagnostiska enheten undersöker och vårdar vi mödrar vars foster har en avvikelse som konstaterats i en ultraljudsundersökning. Vi undersöker…

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.