Gå till huvudinnehåll

Öron- näs- och halssjukdomar

Nyckelord:
  • öron-, näs- och halssjukdomar
  • operation
  • dagkirurgi

Vid HUS diagnostiserar vi öron-, näs- och halssjukdomar, behandlar dem operativt, dvs. kirurgiskt, och vårdar på andra sätt.  

lääkäri tutkii potilasta

Vi behandlar öron-, näs- och halssjukdomar vid olika vård- och verksamhetsenheter samt de patienter som har genomgått operationer och ingrepp på vårdavdelningen. Vi behandlar symtom, sjukdomar och skador i öronen, näsan, bihålorna, munnen, svalget, struphuvudet eller halsen.

Operationsverksamheten är huvudsakligen dagkirurgisk, vilket betyder att patienterna vanligen skrivs ut under samma dag som ingreppet sker.

Tjänster inom öron-, näs- och halssjukdomar tillhandahåller vi vid Kirurgiska sjukhuset, Nya barnsjukhuset samt på sjukhusen i Raseborg, Hyvinge, Lojo och Borgå.

Videomaterial för patienter (på finska)
Enheter

Jouren för öron-, näs- och halssjukdomar, Kirurgiska sjukhuset

Vår poliklinik vid Kirurgiska sjukhuset är en jour-, remiss- och efterkontrollspoliklinik.

Tidsbokningspolikliniken för öron-, näs-och halssjukdomar, Kirurgiska sjukhuset

Vid Kirurgiska sjukhuset vårdar vi vuxna och barnpatienter som kommer till oss med en remiss för vård eller för en efterkontroll.

Dagkirurgi för öron-, näs- och halssjukdomar, Kirurgiska sjukhuset

Vid den dagkirurgiska enheten för öron-, näs- och halssjukdomar på Kirurgiska sjukhuset utför vi ingrepp på patienter i alla åldrar.

Avdelning K6 (öron-, näs- och halssjukdomar), Kirurgiska sjukhuset

Vårdavdelning K6 på Kirurgiska sjukhuset är en dygnet runt-avdelning som ligger i anslutning till enheten för öron-, näs- och halssjukdomar.