Gå till huvudinnehåll

Anestesi

Nyckelord:
  • anestesi
  • operationsavdelning
  • operation

Anestesiologen väljer en lämplig form av anestesi genom att diskutera med dig och den opererande läkaren. Valet av anestesiform beror på karaktären och omfattningen av ingreppet, din ålder, ditt allmäntillstånd och dina önskemål.

anestesialääkärit potilaan kanssa

Narkos, dvs. allmän anestesi lämpar sig för nästan alla kirurgiska ingrepp. Du somnar snabbt och personalen övervakar sömndjupet och ditt välmående under operationen.
 
Vid spinalbedövning injiceras bedövningsmedlet i ryggmärgsutrymmet med en tunn nål för att uppnå känselbortfall och smärtfrihet från midjan nedåt.
 
I en epiduralbedövning placeras en tunn plastkateter i epiduralutrymmet som ligger utanför ryggmärgen. Med hjälp av katetern behandlas också smärta efter operationen.
 
I mindre ingrepp bedövas operationsområdet lokalt. Vid behov kan bedövningsmedel tillsättas under operationen.

Enheter

Anestesi- och operationsavdelning K, Jorvs sjukhus

Vid anestesi- och operationsavdelningen K på Jorvs sjukhus gör vi operationer kring buken, endokrinologiska operationer, såsom sköldkörteloperationer, och…

Anestesi- och operationsavdelning L, Jorvs sjukhus

Vid Jorvs sjukhus dagkirurgiska operationsavdelning L gör vi operationer i matsmältningskanalen, endokrinologiska operationer som t.ex. sköldkörtelkirurgi…

Anestesi- och operationsavdelning L, Pejas sjukhus

Vid Pejas sjukhus anestesi- och operationsavdelning L gör vi ortopediska och urologiska operationer. En del av de urologiska operationerna är…

Anestesi- och operationsavdelningen, Mejlans brosjukhus

På anestesi- och operationsavdelningen på Mejlans brosjukhus utför vi operationer inom specialiteterna för neurokirurgi, ortopedi och traumatologi…

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.