Gå till huvudinnehåll

Enheten för klinisk genetik, Hud- och allergisjukhuset

Nyckelord:
  • hud- och allergisjukhuset
  • klinisk genetik
  • genetik

Öppettider under sommaren

Laboratoriet är stängt den 21.-23.6.2024. Torsdagen den 20.6. är laboratoriet öppet enligt fredagens öppettider.

På enheten för klinisk genetik vårdar vi patienter som misstänks ha en ärftlig sjukdom, utreder ärftligheten av sjukdomar i släkten och ger råd. Vår enhet finns i Hud- och allergisjukhuset.

KontakterTill oss kommer man i första hand med remiss. I vissa fall kan du kontakta oss direkt. Vi vårdar barn och vuxna.

Beroende på ärendet bokar vi ett telefonsamtal, en distansmottagning eller en vanlig mottagning för att hjälpa dig.

Våra genetikläkare utför vid behov även avdelningskonsultationer. Vid Kvinnoklinikens Fosterdiagnostiska enhet arbetar även en genetikläkare från Enheten för klinisk genetik i samarbete med perinatologer.

På ärftlighetsrådgivningens sida hittar du mera information om hur vi arbetar och hur du kan förbereda dig för vårdkontakten samt vanliga frågor och svar. Frågorna är uppdelade efter den orsak du har haft till att uppsöka vård.

Ärftlighetsrådgivning

Ankomst till vår mottagning

Vår enhet finns på Hud- och allergisjukhusets 5:e våning. Vänligen kom till poliklinikens väntrum 15 minuter innan bokad tid. Ta med dig ditt FPA-kort och id-kort samt ett rådgivningskort för barn under skolåldern till mottagningen.

Reservera cirka 1–2 timmar för besöket på polikliniken och eventuella undersökningar i samband med det.

Gen- eller kromosomundersökningar

Om du har ombetts eller ombeds lämna ett blodprov för genetisk undersökning, kan du gå till vilket som helst av HUS laboratorier. Du behöver inte fasta.

Vi rekommenderar att du bokar en tid för undersökningarna men en del av HUS laboratorier betjänar också utan tidsbokning. 

HUS laboratorier

Avbokning av tider

Om du inte kan komma den tid som reserverats för dig, ber vi dig meddela detta per telefon så fort som möjligt eller senast en vecka före mottagningstiden. Den reserverade tiden kan flyttas endast en gång av motiverat skäl.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.