Siirry pääsisältöön

Kliinisen genetiikan yksikkö, Iho- ja allergiasairaala

Asiasanat:
  • Iho- ja allergiasairaala
  • perinnöllisyyslääketiede
  • genetiikka

Kesän aukioloajat
Kliininen genetiikka suljettu

Laboratorio on suljettu 21.-23.6.2024. Torstaina 20.6. laboratorio on avoinna perjantaiaukioloajan mukaan.
Kliinisen genetiikan yksikkö suljettu 15-21.7.24

Kliinisen genetiikan yksikössä hoidamme potilaita, joilla epäillään perinnöllistä sairautta, selvitämme sairauksien periytymistä suvussa ja annamme neuvontaa. Yksikkömme sijaitsee Iho- ja allergiasairaalassa.

YhteydenototMeille tullaan hoitoon pääasiassa lähetteen perusteella. Tietyissä tapauksissa voit ottaa suoraan yhteyttä meihin. Hoidamme lapsia ja aikuisia.

Asiasta riippuen järjestämme puhelun, etävastaanoton tai tavanomaisen vastaanoton asiasi hoitamiseksi.

Perinnöllisyyslääkärimme tekevät tarvittaessa myös osastokonsultaatioita. Naistenklinikan Sikiötutkimusyksikössä työskentelee myös Kliinisen genetiikan yksikön perinnöllisyyslääkäri yhteistyössä perinatologien kanssa.

Saat lisätietoa asiasi hoitamisesta ja hoitokontaktiin valmistautumisesta usein kysytyistä kysymyksistä perinnöllisyysneuvonnan sivulta. Kysymykset on jaoteltu sen mukaan, mistä syystä olet hakeutunut hoitoon.

Siirry tästä perinnöllisyysneuvonnan sivulle

Saapuminen vastaanotollemme

Yksikkömme sijaitsee Iho- ja allergiasairaalan viidennessä kerroksessa. Saavuthan paikalle poliklinikan odotustilaan 15 minuuttia ennen varattua aikaasi. Ota mukaasi vastaanotolle Kela-kortti ja henkilöllisyystodistus sekä lapsipotilaiden neuvolakortti. 

Varaa poliklinikalla käyntiin ja siihen mahdollisesti liittyviin tutkimuksiin aikaa 1–2 tuntia.

Geeni- ja kromosomitutkimukset

Jos sinua on pyydetty tai pyydetään antamaan verinäyte geeni- tai kromosomitutkimusta varten, voit käydä antamassa näytteen missä tahansa HUSin laboratoriossa. Tutkimuksia varten ei tarvitse paastota.

Suosituksena on mennä tutkimuksiin ajanvarauksella, mutta osa HUSin laboratoriosta palvelee myös vuoronumerolla.

HUSin laboratoriot

Aikojen peruutukset

Ellet voi saapua vastaanotolle sinulle varattuna aikana, pyydämme ilmoittamaan siitä puhelimitse mahdollisimman pian tai viimeistään viikkoa ennen vastaanottoaikaa. Varatun ajan voit siirtää vain yhden kerran perustellusta syystä.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.