Siirry pääsisältöön

Kliinisen genetiikan yksikkö, Iho- ja allergiasairaala

Asiasanat:
  • Iho- ja allergiasairaala
  • perinnöllisyyslääketiede
  • genetiikka

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Iho- ja allergiasairaala
Meilahdentie 2
Helsinki

B-porras, 5. kerros

Postiosoite

PL 160
00029 HUS

Potilaiden yhteydenotot puhelimitse (sairaanhoitajat)

Puhelin, Potilaiden yhteydenotot puhelimitse (sairaanhoitajat): 050 432 7111
ma–to 9.00–10.00
Pyydämme ensisijaisesti ottamaan yhteyttä perinnöllisyyshoitajien puhelinajalla tai Maisa-portaalin kautta. Jos asiasi koskee äkillistä ajanvarauksen perumista, voit myös soittaa toimiston numeroon.
ma–to 8.00–15.00
pe 8.00–13.00

Kliinisen genetiikan yksikössä hoidamme potilaita, joilla epäillään perinnöllistä sairautta, selvitämme sairauksien periytymistä suvussa ja annamme neuvontaa. Yksikkömme sijaitsee Iho- ja allergiasairaalassa.

Meille tullaan hoitoon pääasiassa lähetteen perusteella. Tietyissä tapauksissa voit ottaa suoraan yhteyttä meihin. Hoidamme lapsia ja aikuisia.

Asiasta riippuen järjestämme puhelun, etävastaanoton tai tavanomaisen vastaanoton asiasi hoitamiseksi.

Usein kysytyistä kysymyksistä saat lisätietoa asiasi hoitamisesta ja hoitokontaktiin valmistautumisesta. Kysymykset on jaoteltu sen mukaan, mistä syystä olet hakeutunut hoitoon.

Perinnöllisyyslääkärimme tekevät tarvittaessa myös osastokonsultaatioita. HUSin Naistenklinikan sikiötutkimusyksikössä työskentelee myös Kliinisen genetiikan yksikön perinnöllisyyslääkäri yhteistyössä perinatologien kanssa.

Saapuminen vastaanotollemme

Yksikkömme sijaitsee Iho- ja allergiasairaalan 5. kerroksessa. Saavuthan paikalle poliklinikan odotustilaan 15 minuuttia ennen varattua aikaasi. Ota mukaasi vastaanotolle Kela-kortti ja henkilöllisyystodistus sekä lapsipotilaiden neuvolakortti. Varaa aikaa 1–2 tuntia poliklinikalla käyntiin ja siihen mahdollisesti liittyviin tutkimuksiin.

Geeni- ja kromosomitutkimukset

Jos sinua on pyydetty tai pyydetään antamaan verinäyte geeni- tai kromosomitutkimusta varten, voit käydä missä tahansa HUSLABin näytteenottopisteessä. Paastoa ei tarvita, ja voit joko varata ajan etukäteen tai mennä laboratorioon ilman ajanvarausta.

Aikojen peruutukset

Ellet voi saapua sinulle varattuna aikana, pyydämme ilmoittamaan siitä puhelimitse mahdollisimman pian tai viimeistään viikkoa ennen vastaanottoaikaa. Varatun ajan voit siirtää vain yhden kerran perustellusta syystä.

Lapsipotilaat

Lapsenne jonottaa aikaa Kliinisen genetiikan yksikköön perinnöllisyyslääkärin arvioon. Alla on usein esitettyjä kysymyksiä vastauksineen niiltä perheiltä, jotka odottavat aikaa Kliinisen genetiikan yksikköön.

Oman syövän tai suvun syöpien vuoksi arvioon hakeutuvat

Jonotat aikaa Kliinisen genetiikan yksikköön joko itselläsi todetun tai suvussa esiintyvien syöpätapausten vuoksi. Alla on usein esitettyjä kysymyksiä potilailta, joiden kohdalla on toivottu arviota perinnöllisen syöpäalttiuden mahdollisuudesta.


Aikuispotilaat, muut kuin syöpään liittyvät kysymykset

Jonotat aikaa Kliinisen genetiikan yksikköön liittyen itselläsi epäiltyyn tai todettuun perinnölliseen tai harvinaiseen sairauteen tai sitten suvussasi on epäilty tai todettu perinnöllinen sairaus. Alla usein esitettyjä kysymyksiä vastauksineen tilanteeseesi liittyen.


Raskauden aikana hoitoon hakeutuvat

Meneillään olevaan raskauteen liittyvää perinnöllisyysneuvontaa annamme Sikiölääketieteen keskuksessa, joka toimii HUS Naistenklinikan yhteydessä. Yksikössä on perinnöllisyyslääkäri paikalla päivittäin.Sairaalat

Feedback

Löysitkö etsimäsi?