Gå till huvudinnehåll

Mejlans brosjukhus är en del av HUS Helsingfors universitetssjukhus. Brosjukhuset ersätter Tölö sjukhus. Vi tar emot de första patienterna 23 januari.

Du kommer till Mejlans samjour genom Haartmanska sjukhusets huvudingång.

Mejlans samjour

Merparten av våra nuvarande funktioner vid Tölö sjukhus, bland annat ortopedi, traumatologi och neurokirurgi, samt merparten av funktionerna vid den nuvarande Kliniken för cancersjukdomar flyttar till Brosjukhuset.

På Brosjukhuset finns jour, operationsasvdelning, intensivvårdsavdelningar, polikliniker, dagsjukhus och vårdavdelningar. På sjukhuset finns också undervisnings- och föreläsningsutrymmen samt restaurang, café och apotek.

Verksamhetsställe

Intensivvårdsavdelningen, Mejlans brosjukhus

På intensivvårdsavdelningen på Mejlans brosjukhus vårdar vi intensivvårdspatienter från alla specialiteter. Vår verksamhet inleds 24.1.2023.

Anestesi- och operationsavdelningen, Mejlans brosjukhus

På anestesi- och operationsavdelningen på Mejlans brosjukhus utför vi operationer inom specialiteterna för neurokirurgi, ortopedi och traumatologi…

Siltasairaalan röntgen

Siltasairaalan röntgenissä teemme kuvantamisen tutkimuksia ajanvarauksella ja perustutkimuksia ilman ajanvarausta.

Muskuloskeletal och plastikkirurgi polikliniken S3, Mejlans brosjukhus

Muskuloskeletal och plastikkirurgi polikliniken S3 vid Mejlans brosjukhus är en tidsbokningspoliklinik som du kommer till för ett första besök med remiss…