Gå till huvudinnehåll

Pressmeddelande Publicerad 15.5.2024 14.41

Vid HUS förbereds sommaruppehåll i förlossningsverksamheten för Lojo sjukhus

Nyckelord:
  • HUS
  • förlossning
  • Lojo sjukhus

HUS har slutfört förberedelserna inför sommaruppehållet i förlossningsverksamheten vid Lojo sjukhus. En del av mottagningsverksamheten inom kvinnosjukdomar fortsätter även under förlossningsuppehållet i Lojo 17.6–8.9.2024.

Lohjan sairaala

Lohjan sairaala

För att garantera patientsäkerheten har Lojo sjukhus ingen förlossningsverksamhet 17.6–8.9.2024. Under sommaruppehållet hänvisas föderskorna i HUS område till Kvinnokliniken samt till Esbo och Hyvinge sjukhus. Läs mer: Sommaren för med sig förändringar i Lojo sjukhus verksamhet - paus i förlossningarna | HUS.

Uppehållet i förlossningsverksamheten inleds gradvis. Föderskor tas emot i Lojo fram till fredagen den 14 juni 2024 klockan 24.00. BB-avdelningen samt jouren dygnet runt för kvinnosjukdomar och förlossningar tar sommaruppehåll från och med den 17 juni.

Vid mödrapolikliniken och polikliniken för kvinnosjukdomar fortsätter mottagningsverksamheten även under sommaruppehållet för förlossningsverksamheten.  På sjukhuset fortsätter barnmorskemottagningar, såsom fosterscreening, BB-mottagning samt mottagningar för graviditetsdiabetes och behandling av förlossningsrädsla.

Sjukhusen förbereder sig inför sommaren

Vid Kvinnokliniken samt Esbo och Hyvinge sjukhus förbereder man sig på ett ökat antal föderskor genom att omorganisera lokalerna och verksamheten. Extra rum tas i användning för BB-avdelningarna och Hotell Familjeboet. En del av familjerummen ändras under sommaren till rum för flera personer.

En del av personalen inom kvinnosjukdomar och förlossningar i Lojo övergår under sommaruppehållet till andra förlossningssjukhus. Övergången har avtalats med personalen.

HUS utvecklar patienthandledningen genom att i juni öppna en telefontjänst för föderskor. I fortsättningen ringer de som kommer in för att föda barn till telefontjänsten för föderskor i stället för att ringa till de olika förlossningssjukhusens egna nummer.

”Syftet med eget nummer är att göra det så smidigt som möjligt att komma in för att föda barn i HUS område. Genom en telefontjänst och delad lägesbild är målet att förebygga överbelastning av förlossningsavdelningarna” säger Seppo Heinonen, direktör för verksamhetsområdet.

Medietjänsten: måndag - torsdag kl. 10–16, fredag kl. 10–15, på tfn 050 427 2875 eller viestinta@hus.fi 

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.