Siirry pääsisältöön

Mediatiedote Julkaistu 15.5.2024 14.23

HUSissa valmistaudutaan Lohjan synnytystoiminnan kesätaukoon

Asiasanat:
  • HUS
  • synnytys
  • Lohjan sairaala

HUSissa on saatu valmiiksi Lohjan synnytystoiminnan kesätauon valmistelu. Osa naistentautien vastaanotoista sekä äitiysvastaanotoista jatkuu Lohjalla synnytysten tauon 17.6.–8.9.2024 aikanakin.

Lohjan sairaala

Lohjan sairaala

Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Lohjan sairaalassa ei ole synnytystoimintaa 17.6.–8.9.2024. Kesätauon aikana HUSin alueen synnyttäjät ohjataan Naistenklinikalle sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloihin. Lue lisää:Kesä tuo muutoksia Lohjan sairaalan toimintaan – synnytykset tauolle | HUS.

Lohjan synnytystoiminnan tauko aloitetaan porrastetusti. Synnyttäjiä otetaan Lohjalla vastaan perjantaina 14.6.2024 klo 24.00 saakka. Synnyttäneiden osasto sekä naistentautien ja synnytysten ympärivuorokautinen päivystys jäävät tauolle 17.6. alkaen.

Lohjan sairaalan äitiyspoliklinikalla ja naistentautien poliklinikalla jatketaan vastaanottotoimintaa myös synnytysten kesätauon aikana.  Lisäksi sairaalaan jää kätilövastaanottoja, kuten sikiöseulontoja, synnyttäneiden vastaanottoja sekä vastaanottoja raskausdiabeteksen ja synnytyspelon hoitoon.

Sairaalat valmistautuvat kesään

Synnyttäjien määrän kasvuun varaudutaan Naistenklinikalla sekä Espoon ja Hyvinkään sairaaloissa tilojen ja toiminnan uudelleenjärjestelyillä. Synnyttäneiden osastoille ja Perhepesähotelliin otetaan käyttöön lisähuoneita. Osa perhehuoneista muutetaan kesän ajaksi usean hengen huoneiksi.

Osa Lohjan naistentautien ja synnytysten henkilöstöstä siirtyy tauon ajaksi muihin synnytyssairaaloihin. Siirroista on sovittu yhdessä henkilöstön kanssa.

HUS kehittää potilasohjausta avaamalla kesäkuussa synnyttäjien puhelinpalvelun. Synnyttämään tulevat soittavat jatkossa synnyttäjien puhelinpalveluun eri synnytyssairaaloiden omien numeroiden sijaan.

”Yhteisen puhelinnumeron tavoitteena on tehdä synnyttämään saapumisesta mahdollisimman helppoa HUSin alueella. Puhelinpalvelun ja jaetun tilannekuvan avulla pyritään myös ehkäisemään synnytysosastojen ruuhkautumista”, kertoo toimialajohtaja Seppo Heinonen.

 

HUSin mediapalvelu palvelee mediaa ma–to klo 10–16, pe klo 10–15 numerossa 050 427 2875 tai sähköpostitse viestinta@hus.fi.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.