Bioanalyytikoksi tai laboratoriohoitajaksi Diagnostiikkakeskukseen
HUS Diagnostiikkakeskuksessa pääset tekemään töitä laboratoriopalveluiden näköalapaikalla suuressa sairaalassa tai paikallisen terveysaseman yksikössä.

Bioanalyytikkona/laboratoriohoitajana voit työskennellä oman kiinnostuksesi mukaan kliinisen kemian ja hematologian, kliinisen mikrobiologian, patologian, genetiikan, kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen ja kliinisen neurofysiologian laboratorioissa sekä näytteenottotehtävissä.
Työvuorosi voivat työkohteesta riippuen toteutua yhdessä, kahdessa tai kolmessa vuorossa. Tarjoamme sinulle ensisijaisesti kokoaikaista työtä, mutta huomioimme myös toiveesi työskennellä osa-aikaisesti.
Kiinnostuitko? Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen husdiagnostiikkakeskus.rekrytointi@hus.fi tai katsoa alta avoimena olevat työpaikat.
Hae meille töihin (opens in new window, links to another website)
Meillä on avoinna useita bioanalyytikon ja laboratoriohoitajan paikkoja. Käy tutustumassa työpaikkoihimme ja hae avoimeen tehtävään!

Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Salli analyyttiset evästeet, jotta voit katsoa tämän upotetun sisällön.
Laboratoriohoitajan monipuolinen työnkuva palkitsee
Laboratoriohoitaja Sanna Liuhasen työhön HUS Diagnostiikkakeskuksen erikoiskemialla kuuluu myös VasSeu-hoitajan tehtävät. Hän vastaa vastasyntyneiden aineenvaihduntasairauksien seulonnan näytteenottoprosessin koordinoinnista.

Mobiilisovellus nopeuttaa näytteenottoa
Useissa HUSin sairaaloissa näytteenotto on nykyään aiempaa nopeampaa ja varmempaa mobiilisovelluksen ansiosta. Pääsimme näytteenottajan matkaan katsomaan, miten työ käytännössä sujuu.

Tutustu meihin
HUS Diagnostiikkakeskus on Suomen johtava kliinisten laboratorio- ja kuvantamispalvelujen tuottaja. HUS Diagnostiikkakeskuksen pääasiallinen toiminta-alue on HUS-kuntayhtymän erikoissairaanhoito ja HUSiin kuuluvien kuntien perusterveydenhuolto sekä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Kymsote) ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueen laboratorio- ja kuvantamistoiminta.
HUS Diagnostiikkakeskuksessa työskentelee noin 3600 laboratorio- ja kuvantamisalan asiantuntijaa ja toimintaa on yli 160 toimipisteessä. HUS Diagnostiikkakeskus vastaa valtakunnallisesti useista erityisosaamista ja -tekniikkaa vaativista tutkimuksista sekä yliopistosairaalalle kuuluvasta tutkimuksesta ja opetuksesta.
Lue lisää HUS Diagnostiikkakeskus
Täältä löydät kaikki noin 100 laboratoriotamme ja näytteenottoamme Helsingin ja Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueelta:
Genetiikan laboratoriomme on Suomen suurin, teemme vuosittain noin 57.000 geneettistä tutkimusta.
Työskentelemme HUSLAB-talossa kahdessa eri kerroksessa pääasiassa arkisin klo 7.30−15.30.
Meillä on töissä erinäinen kirjo terveysalan ammattilaisia: noin 50 laboratoriohoitajaa, 3 lähihoitajaa, 2 osastonsihteeriä, 20 geneetikkoa, 3 laboraattoria, 8 lääkäriä, 5 bioinformaatikkoa sekä kliininen asiantuntija.
Olemme keskittyneet sekä perinnöllisten sairauksien että syövän diagnostiikkaan, lisäksi teemme yksilöllistä lääkeainediagnostiikkaa. Käymme aamuisin vuodeosastonäytteenotossa.
Työmme on innovatiivista ja haastavaa. Genetiikka on erittäin kehittyvä ja kasvava tieteenala, joten kehitystyö on osana jokapäiväistä työskentelyämme.
Meillä pääsee työskentelemään monipuolisesti syto- tai molekyyligeneettisten tutkimusten parissa uusinta laboratoriotekniikkaa hyödyntäen.
Kasvavan näytemäärän vuoksi pyrimme automatisoimaan työskentelyä robotiikan avulla. Käsin tehtävä työ ja datan analysointi kulkevat automatiikan rinnalla.
Kliinisen kemian laboratoriot sijaitsevat Helsingin, Uudenmaan, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueen sairaaloiden yhteydessä sekä Meilahdessa sairaala-alueella ja HUSLAB-talossa.
Toimimme automaatiolaboratoriossa, erikoishematologian ja erikoiskemian laboratorioissa, näytelogistiikassa ja näytteiden vastaanotossa sekä verikeskuksessa ja alueen sairaaloiden kliinisen kemian laboratorioissa, joissa tehdään myös mikrobiologisia tutkimuksia. Kliinisen kemian laboratoriot palvelevat asiakkaita kellon ympäri, viikon jokaisena päivänä.
Työ kliinisen kemian laboratoriossa on monipuolista ja työtä tehdään moniammatillisissa työyhteisöissä. Bioanalyytikkona työskentelet näytteenotossa ja analytiikassa. Toimit preanalytiikan ja kliinisen kemian analytiikan asiantuntijana. Työn sisältö vaihtelee suurilla kemian analysaattoreilla tehtävistä analyyseista vieritesteihin ja mikroskopointiin sekä asiakaspalvelutyöhön näytteenotossa.
Kliinisen kemian laboratorioissa voit syventää osaamistasi esimerkiksi kemian, hematologian, verikeskustoiminnan ja eritetutkimusten osa-alueilla. Lisäksi tarjolla on osaamisen mukaan vastuu- ja kehittämistehtäviä.
Kliinisen kemian laboratoriot on joustava työpaikka, jossa työtä voi tehdä kaikissa elämäntilanteissa. Bioanalyytikolle kliinisen kemian laboratorio tarjoaa mahdollisuuksia kasvaa todelliseksi moniosaajaksi, tai voit syventää osaamistasi sinua kiinnostavilla osa-alueilla ja erilaisten vastuutehtävien kautta. Oma mielenkiintosi ja intohimosi ovatkin tärkein ammatillista kasvuasi ohjaava tekijä.
Kliinisen mikrobiologian, eli bakteriologian sekä virologian ja immunologian vastuuyksiköiden aktiivinen ja iloinen porukka vastaamme bakteeri- ja virusdiagnostisista sekä autoimmuunisairauksiin liittyvistä laboratoriotutkimuksista. Laboratorioidemme tilat sijaitsevat Helsingissä, Meilahdessa.
Käytössämme olevat tutkimusmenetelmät ovat nykyaikaisia ja monipuolisia. Analysaattoreilla tehtävien määritysten lisäksi teemme osan laboratorioidemme tutkimuksista käsityönä. Pääset hyödyntämään mielenkiinnon kohteitasi ja osaamistasi yksiköissämme laajasti. Syventyminen myös erikoisempiin, meillä ainoana Suomessa tehtäviin tutkimuksiin on mahdollista.
Työskentelemme moniammatillisissa tiimeissä sekä ryhmänä että tarvittaessa yksin. Bakteriologian sekä virologian ja immunologian vastuuyksiköissä työskentelee molemmissa noin 60 laboratoriohoitajaa/bioanalyytikkoa, joiden lisäksi laborantit, osastonsihteerit, sairaalamikrobiologit ja lääkärit osallistuvat yksiköiden päivittäiseen toimintaan.
Laboratoriomme palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Arkiaamuisin osallistumme vuodeosastonäytteenottoon. Päivystysaikana toimintamme kattaa kliinisesti tärkeimmät työt. Pyrimme ottamaan joustavasti huomioon eri elämäntilanteet ja meillä pystytkin itse vaikuttamaan paljon omiin työvuoroihisi.
HUS Diagnostiikkakeskuksen patologia on Suomen suurin patologian laboratorio ja yksi Euroopan suurimmista. Olemme akkreditoitu laboratorio (SFS-EN ISO 15189:2013) ja kehitämme toimintamme laatua jatkuvasti. Työmme patologialla on moniammatillista, innovatiivista ja haastavaa.
Laboratoriomme sijaitsevat Meilahdessa Helsingin yliopiston tiloissa ja HUSLAB-talossa, Jorvin sairaalan juuri valmistuvissa uusissa tiloissa ja Hyvinkään sairaalassa. Lisäksi meillä toimii erilliset laboratoriot Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa sekä Etelä-Karjalan keskussairaalassa Lappeenrannassa.
Uudenmaan patologian laboratoriossa prosessoidaan ja tutkitaan vuosittain n.170.000 näytettä. Meilahden patologian laboratorio suurena toimijana mahdollistaa monipuolisen patologian laboratorioprosessiin perehtymisen ja osaamisen laboratorioammattilaisille. Työtehtäviimme kuuluvat mm. kudos- ja solunäytteiden käsittely ja moninaisia patologian laboratorioprosessiin liittyviä töitä, käymme myös aamuisin vuodeosastonäytteenotossa. Obduktiotoiminta on keskitetty Meilahteen ja Jorviin. Toimimme arkipäivisin päivätyössä klo 7–17 välisenä aikana. Toimintamme on osittain digitalisoitua ja tämän on tarkoitus laajentua koko Uudenmaan patologialle. Näytemäärien lisääntyessä automatisoimme työskentelyämme kuitenkin säilyttäen myös käsin tehtävää työtä. Järjestämme myös erilaisia koulutuksia henkilökunnallemme sekä omien yksikköjen ulkopuolisille yhteistyökumppaneillemme.
Meilahden patologian laboratorio toimii ns. keskuslaboratoriona ja meille saapuu näytteitä ympäri Suomea laboratorioprosessoitavaksi ja tutkittavaksi. Meilahden patologialla teemme tiimityötä kuudessa eri tiimissä. Meilahdessa peruspatologian laboratoriotoiminnan lisäksi meillä on laaja immunohistokemian laboratorio, ja toimintaamme kuuluvat myös neuropatologian laboratorio ja elektronimikroskopian toiminnat. Meilahden patologian toimintaan kuuluu myös valtakunnallinen elinsiirto- hematopatologian laboratorio. Meilahden patologialla on n. 100 terveysalan hoito- ja muuta ammattilaista, joista suurin osa on laboratoriohoitajia. Lisäksi meillä työskentelee osastonsihteereitä, laborantteja ja obduktiopreparaattoreita sekä n. 55 patologia ja useita sairaalasolubiologeja. Meilahdessa tutkitaan vuosittain n.120.000 näytettä.
Jorvin, Hyvinkään, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan patologian laboratorioissa tehdään laaja-alaista peruspatologiaa mukaan lukien immunohistokemian toiminta. Jorvissa työskentelee terveysalan hoito- ja muita ammattilaisia 19 ja viisi patologia. Jorvin patologialla käsitellään vuosittain n. 30.000 näytettä. Hyvinkään patologialla on hoito- ja muuta henkilökuntaa 14 ja kaksi patologia, missä käsitellään n. 20.000 näytettä vuosittain.
Kymenlaaksossa työskentelee 12 hoito- ja muuhun henkilökuntaan kuuluvaa työntekijää ja kaksi patologia. Kymenlaakson patologialla tutkitaan ja käsitellään histologisia ja sytologisia näytteitä yhteensä noin 18.000 kappaletta vuodessa.
Etelä-Karjalan patologian laboratoriossa tehdään laaja-alaista peruspatologiaa mukaan lukien sytologian, immunohistokemian sekä obduktiotoiminnan. Patologian henkilöstöön kuuluu yhteensä kahdeksan laboratoriohoitajaa ja -valmistelijaa, kaksi osa-aikaista patologia, osastonsihteeri sekä obduktiopreparaattori. Etelä-Karjalan patologialla käsitellään vuosittain noin 16.000 näytettä.
Asiakaspalvelu- ja näytteenottotyössä voit työskennellä niin erikoissairaanhoidon kuin perusterveydenhuollon toimipisteissä. Toimipisteestä riippuen työhön sisältyy asiakaspalvelua ja näytteenottoa sairaaloiden vuodeosastoilla tai poliklinikoilla, terveysasemien laboratorioissa tai erillisissä laboratorionäytteenottopisteissä (esim. Kamppi, Oulunkylä, Iso-Omena, Järvenpää, Lohja, Vuosaari) tai Liikkuvassa näytteenotossa.
Liikkuva näytteenotto käy ottamassa näytteitä asiakkaiden kotona, erilaisissa laitoksissa, kylmäasemilla (terveysasemat, joilla ei laboratoriota) sekä sairaaloiden vuodeosastoilla. Toimintaa on Helsingissä, Espoossa, Vantaalla sekä Länsi- ja Keski-Uudellamaalla.
Terveysasemalaboratorioiden näytteenotto on monipuolista asiakkaiden ollessa vauvasta vaariin. Verinäytteenoton lisäksi työpäivä voi sisältää mm. EKG-rekisteröintiä tai EKG-pitkäaikaisrekisteröintiä, spirometriatutkimuksia, gynekologisia näytteitä, nielu- ja sieniviljelyitä sekä asiakkaan ohjausta ja opastusta. Työ sisältää myös vierianalytiikkaa sekä näytteiden esikäsittelyä ja lähettämistä eteenpäin tutkittavaksi.
Bioanalyytikkona/laboratoriohoitajana sinulla on keskeinen rooli toimia moniammatillisessa työyhteisössä asiantuntijana preanalytiikkaan ja analytiikkaan liittyvissä asioissa. Asiantuntijuuttasi tarvitaan myös erityisesti uusien työntekijöiden perehdyttämisessä sekä toiminnan kehittämishankkeissa.
Näytteenottopisteitä on noin 100 pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Läntisin toimipiste on Hangossa ja itäisin Virolahdella. Työ voi olla päivätyötä, kaksivuoro- tai kolmivuorotyötä riippuen toimipisteestä.
Näytteenotto on asiakkaille/potilaille näkyvin osa laboratoriotoimintaa. Arvostammekin asiakaslähtöistä ajattelutapaa sekä erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja moniammatillisessa työyhteisössä. Kaikissa tehtävissä on tärkeää, että osaajilla on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito.