Gå till huvudinnehåll

Fysiatri

Inom fysiatrin behandlar vi olika muskuloskeletala problem, särskilt symtom i ryggen, nacken, skuldrorna, axlarna och extremiteterna samt led- och mjukdelssymtom.

Sisätaudit ja kuntoutus fysiatria

Vårt främsta mål är förebyggande, behandling och rehabilitering av funktionshinder till följd av sjukdomar och skador.

Vi planerar och genomför rehabilitering och utvärderar rehabiliteringsresultaten tillsammans med fysioterapeuter, ergoterapeuter, socialarbetare och hjälpmedelsspecialister. Vi skapar en helhetsbild av patientens situation och gör upp en rehabiliteringsplan som kombinerar de olika behandlingsformerna vid behov. 

Vi tillhandahåller konsulttjänster för nästan alla specialiteter i samarbete särskilt med företagshälsovården, neurologin och ortopedin.

Vi undersöker, vårdar och rehabiliterar patienter på de fysiatriska poliklinikerna i Vegahuset samt på Pejas och Jorvs sjukhus. På sjukhusen i Hyvinge och Lojo finns också våra fysiatriska polikliniska mottagningar.

Verksamhetsställen

Fysiatriska polikliniken

Vid Jorvs sjukhus fysiatriska poliklinik vårdar vi i första hand patienter med sjukdomar i rörelseapparaten som inte behöver kirurgisk vård.

Fysiatriska polikliniken

Vid Pejas sjukhus fysiatriska poliklinik vårdar vi i första hand patienter med sjukdomar i rörelseapparaten som inte behöver en operation.

Fysiatriska polikliniken

På fysiatriska polikliniken i Vegahuset vårdar vi i första hand patienter som lider av muskuloskeletala sjukdomar som inte kräver kirurgisk behandling.

Fysiatriska polikliniken

Vid Hyvinge sjukhus fysiatriska poliklinik undersöker vi sjukdomar i rörelseapparaten, så som symtom och smärtor i rygg, nacke och leder.