Lasten päivystys

Käyntiosoite
Jorvin sairaala
Päivystysrakennus, K-kerros
Turuntie 150, Espoo
Kulkuohje. 

Postiosoite
PL  800, 00029 HUS

Soita numeroon 116 117 (0 €) ennen päivystykseen hakeutumista.


Hätätapauksissa (esim. vaikea hengenahdistus, iso vuotava haava tai kouristava lapsi) soitetaan hätänumeroon 112. Sairaankuljettajat arvioivat hoidontarpeen ja kuljettavat potilaan oikeaan hoitopaikkaan.

Faksi 09 471 85908

Sairaalapäivystys on avoinna 24 tuntia. Sairaalapäivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria. Potilaita tulee lähetteellä Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Vihdin, Karjalohjan, Karkkilan, Nummi-Pusulan ja Siuntion alueilta. Vantaalaiset lastentautipotilaat ohjataan Jorvin sairaalan lasten päivystykseen ja lastenkirurgiset potilaat Uuteen lastensairaalaan.

Yhteispäivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaat Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Helsingin lapsipotilaat. Äkillisesti sairastuneen lapsen ja nuoren ensisijainen hoitopaikka on arkisin klo 8–16 oma terveysasema ja klo 16 jälkeen Jorvin sairaalan lasten yhteispäivystys.

Kirkkonummen terveyskeskuspäivystyksen lapsipotilaat hoidetaan yöllä klo 20.00–8.00 Jorvin yhteispäivystyksessä.

Espoolaisten lasten murtumat hoidetaan Jorvin päivystyksessä. Murtumaepäilyissä soitetaan ensin arkisin klo 8–16 omalle terveysasemalle, iltaisin ja viikonloppuisin saa neuvontaa numerosta 116 117. Pienet nyrjähdykset ja vammat hoituvat oman terveysaseman päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla.

Oirenavigaattori ja sairaanhoitaja-chat 

Lastentalo.fi-sivustolta Lasten oirenavigaattorista saa tietoa kuumeen, yskän, nuhan, korvakivun tai lievän hengitysvaikeuden hoidosta. Sairaanhoitaja-chatissa voi kysyä lapsen terveyteen liittyviä asioita. Palvelut ovat maksuttomia. Chatissa palvellaan myös ruotsiksi.​

 

 Lue lisää

 

 


Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta