Siirry pääsisältöön

Tutkimusraadit

Tutkijana sinulla on mahdollisuus ottaa tutkimusraati mukaan tutkimuksen suunnitteluun. Tutkimusraati voi esimerkiksi arvioida tutkittavalle annettavan tiedotteen ja suostumuksen selkeyttä ja ymmärrettävyyttä.

tutkimusraadin toiminnan kuvaus: tutkijasta nuoli tutkimusraatikoordinaattoriin ja koordinaattorista nuoli tutkimusraatiin

 

Tutkijan ja tutkimusraadin yhteistyön hyödyt:

  • Tutkimuksen laatu paranee, kun tutkittavan oikeudet sekä eettiset kysymykset huomioidaan paremmin tutkimuksen kysymyksenasettelussa.
  • Tutkimuksen läpimeno eettisessä toimikunnassa sekä tutkimusluvan saannissa voi nopeutua.
  • Tiedotteiden ymmärrettävyys paranee.
  • Tutkimukseen osallistuminen helpottuu tutkittavan näkökulmasta.
  • Kyselytutkimusten vastausprosentit voivat parantua ja vastaavasti keskeytykset ja tutkimusprotokollan muutokset voivat vähentyä kokeellisissa tutkimuksissa.
  • Tulosten esittäminen helposti omaksuttavassa muodossa yleistyy.

Tutkimusraadin jäsenet ovat terveitä tai sairastuneita lääke- ja terveystieteellisestä tutkimuksesta kiinnostuneita henkilöitä, jotka ovat käyneet tutkimusraativalmennuksen. He osallistuvat tutkimusraatiin, koska he haluavat kertoa näkemyksensä ja mahdollisen kokemuksensa lääketieteellisestä tutkimuksesta. Tutkimusraadin jäsentä sitoo salassapitosopimus ja tietosuojasopimus.

Haluatko tutkimuksesi tutkimusraadin käsittelyyn?

Ota yhteyttä: 

Tutkimusraatikoordinaattorit

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.