Siirry pääsisältöön

Tietopalvelu

Tietopalvelu toimii teknisenä asiantuntijana HUSin aineistoja käyttävissä hankkeissa sekä toteuttaa aineistohakuja HUSin tietoaltaasta eri käyttötarkoituksiin, kuten tieteelliseen tutkimukseen ja tiedolla johtamiseen.

HUSin Tietopalvelu

Tietopalvelusta saat maailman kattavimmat erikoissairaanhoidon aineistot käyttöösi.
Tietoaltaan aineistot


Tietopalvelun vinkit tutkimusten luvanhakuun

Tee ensin esiselvitys

Tee aina esiselvitys, ennen kuin lähdet hakemaan lupaa rekisteritutkimukseen. Esiselvityksissä selvitetään esimerkiksi kohdejoukon kokoa ja datan saatavuutta. Esiselvitykset eivät vaadi tutkimuslupaa, ja niiden avulla voidaan välttää ikävät yllätykset, ettei tutkimukselle oleellista dataa olekaan saatavilla ja asia tulee esiin vasta, kun lupa on jo haettu.

Kuvaa rekisteritiedot tarkasti - käytä Aineistokatalogia

Kuvaa lupadokumentteihin tarvitsemasi rekisteritiedot mahdollisimman tarkasti. Tähän kannattaa käyttää HUSin Aineistokatalogia, jonne on koottu osa saatavilla olevista aineistoista. (Myös muiden sairaanhoitopiirien Aineistokatalogeista saattaa olla hyötyä.) Tutkimussuunnitelman ja aineistopyynnön vastatessa toisiaan vältytään turhalta muutoslupien haulta ja aineiston toimitusten aikatauluviiveiltä.

Aineistokatalogiin

Mainitse rekisteritietojen käyttö tutkimussuunnitelmassa ja suostumuslomakkeessa

Jos haet Tietopalvelulta aineistoa, jolla on tutkimuslupa ja tutkimus perustuu potilaan suostumukseen, pitää tutkimussuunnitelmassa ja potilaan suostumuslomakkeessa olla tieto, että aineistoon sisällytetään rekisteritietoja.

Pidä tutkimusryhmäsi tiedot ajan tasalla

Tutkimusryhmän tiedot tulee olla ajan tasalla, sillä vain Tutkijan työpöydällä tutkimusryhmän jäseneksi määritetyillä henkilöillä on lupa käsitellä tutkimusaineistoja. Lisääthän tarvittaessa uudet tutkimusryhmän jäsenet Tutkijan työpöydällä osaksi tutkimusryhmää ja lähetät muutoshakemuksen käsittelyyn, jotta uudet jäsenet tulevat näkyviin myös käsittelijöille. Tässä tilanteessa kannattaa olla yhteydessä omaan tutkimussihteeriin. Myös tutkijoiden poistuessa tutkimusryhmästä, tulee tutkimusryhmä päivittää. HUS Acamediciin luvitetaan vain tutkimusluvan mukaiset henkilöt.

Yhteystiedot

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.