Siirry pääsisältöön

Laskutus

HUS-yhtymän jäsenten laskutus

HUS-yhtymän rahoitus perustuu suurelta osin Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin (jäsenet) HUSille osoittamaan rahoitusosuuteen valtion niille allokoimasta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen rahoituksesta. Talousarvioneuvottelujen yhteydessä HUSin jäsenet määrittävät hyvinvointialuekohtaiset maksuosuudet (ns. kehys). HUS laskuttaa kehysrahoituksen kuukausittain samassa aikataulussa kuin jäsenet saavat valtionrahoituksen.

Maksuosuusneuvottelut ovat osa vuosittain käytävää talousarviovalmistelua ja lopullisesta rahoituksesta päättää HUSin yhtymäkokous. Vuosittainen maksuosuusrahoitus on kokonaistasolla kiinteä, mutta jäsenten osuudet voivat muuttua vuoden päätteeksi toteutuneen palvelukäytön mukaan. Tasausmenettelyssä talousarviossa sovitun kokonaiskehyksen tulee pysyä muuttumattomana.

Kehysrahoituksen ulkopuolella olevat sairaanhoidolliset palvelut HUS laskuttaa jäseniltä kuukausittain toteuman mukaisesti. Tällaisia palveluita ovat mm. perusterveydenhuollon ostamat diagnostiset palvelut ja erillissopimuksiin perustuvat sairaanhoidolliset palvelut.

Yritysasiakkaat ja verkkolaskutus

Ostolaskut

Meillä on valmius vastaanottaa kaikki laskut sähköisinä. HUSissa on käytössä useita verkkolaskuosoitteita. Jos sinulla ei vielä ole mahdollisuutta lähettää laskuja sähköisessä muodossa, lähetä laskut tilaajayksikön PL-osoitteeseen. Laskutusosoitteisiin voi lähettää vain ostolaskuja liitteineen, ei muuta materiaalia.

Jos et voi toimittaa HUSiin verkkolaskuja, niin laskun lähettämiseen voi käyttää OpusCapitan palvelua. Laskun lähettäminen HUSille on palvelun kautta ilmaista. 

Käyttöohjeet laskun lähettäjälle löytyvät palvelun etusivulta. Palveluun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä OpusCapitan tukipalveluun, jonka yhteystiedot löytyvät verkkolaskupalvelusta.

HUSin Y-tunnus on 1567535-0. Ostolaskujen verkkolaskuoperaattori on OpusCapita Solutions Oy ja välittäjätunnus E204503.

HUSille voi lähettää EU:n laajuisesti sähköisiä laskuja PEPPOL-verkoston (Pan European Public eProcurement On-Line) välityksellä. HUSin tunnus verkostossa on 0037:15675350 ja välittäjäoperaattori on OpusCapita.

Lisätietoja: ostolaskut@hus.fi

Runkopalveluiden laskutustiedot

Organisaatiolaskut

Toimitamme laskumme yritysasiakkaille ensisijaisesti verkkolaskuina. Laskujen vastaanottajia pyydämme ilmoittamaan seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen organisaatiolaskutus@hus.fi

Yrityksen nimi
Y-tunnus
Yrityksen käyttämän välittäjäoperaattorin tunnus
Verkkolaskuosoite

Lisätietoja: organisaatiolaskutus@hus.fi

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.