Siirry pääsisältöön

Laskutus

Jäsenkuntien laskutus

Perimme HUSiin kuuluvilta jäsenkunnilta palvelumaksut niiden käyttämien palvelujen mukaisesti. Palvelusuunnitelmat kuntien kanssa tehdään vuosittain. Jäsenkuntien maksuosuuslaskutus eli erikoissairaanhoidon palvelulaskutus oli vuonna 2020 noin 1,8 miljardia euroa.

Laskutamme kuntien maksuosuudet kuukausittain etukäteen ja tasaamme laskutuksen neljä kertaa vuoden aikana vastaamaan todellista käyttöä. Tarkastamme myös potilaiden kotikunnat väestörekisterikeskuksesta, jotta laskut kohdistuvat oikeille kunnille. 

Erityisen kalliiden hoitojen kustannukset tasaamme kalliin hoidon tasausmenettelyllä jäsenkuntien kesken. Kalliin hoidon piiriin kuuluvat kaikki jäsenkunnissa asuvat potilaat, joiden hoidon kustannukset ylittävät 60 000 euroa kalenterivuoden aikana. Vuonna 2020 näitä potilaita oli 1 956.

Yhtä asukasta kohden erikoissairaanhoidon kustannukset HUS-alueen kunnissa olivat vuonna 2020 keskimäärin 1 056 euroa. 

Jäsenkuntien kuukausittain laskutettavien vuosisopimusten lisäksi laskutamme myös muita sairaanhoidollisia palveluita jäsenkunnilta erillissopimusten mukaan sekä muilta sairaanhoitopiireiltä toteutuneen palvelukäytön mukaan. Muita, erillisten sopimusten ja palvelukäytön toteumien mukaan laskutettavia palveluita ovat esimerkiksi diagnostiset palvelut, konsultaatiopalvelut sekä terveyskeskuspalvelut. Tämä laskutus oli kokonaisuudessaan lähes 554 miljoonaa vuonna 2020. 

Yritysasiakkaat ja verkkolaskutus

Ostolaskut

Meillä on valmius vastaanottaa kaikki laskut sähköisinä. HUSissa on käytössä useita verkkolaskuosoitteita. Jos sinulla ei vielä ole mahdollisuutta lähettää laskuja sähköisessä muodossa, lähetä laskut tilaajayksikön PL-osoitteeseen. Laskutusosoitteisiin voi lähettää vain ostolaskuja liitteineen, ei muuta materiaalia.

Jos et voi toimittaa HUSiin verkkolaskuja, niin laskun lähettämiseen voi käyttää OpusCapitan palvelua. Laskun lähettäminen HUSille on palvelun kautta ilmaista. 

Käyttöohjeet laskun lähettäjälle löytyvät palvelun etusivulta. Palveluun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä OpusCapitan tukipalveluun, jonka yhteystiedot löytyvät verkkolaskupalvelusta.

HUSin Y-tunnus on 1567535-0. Ostolaskujen verkkolaskuoperaattori on OpusCapita Solutions Oy ja välittäjätunnus E204503.

HUSille voi lähettää EU:n laajuisesti sähköisiä laskuja PEPPOL-verkoston (Pan European Public eProcurement On-Line) välityksellä. HUSin tunnus verkostossa on 0037:15675350 ja välittäjäoperaattori on OpusCapita.

Lisätietoja: ostolaskut@hus.fi

HUS Logistiikan laskutustiedot

Myyntilaskut

Toimitamme laskumme yritysasiakkaille ensisijaisesti verkkolaskuina. Laskujen vastaanottajia pyydämme ilmoittamaan seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen myyntilaskutus@hus.fi

Yrityksen nimi
Y-tunnus
Yrityksen käyttämän välittäjäoperaattorin tunnus
Verkkolaskuosoite

Lisätietoja: myyntilaskutus@hus.fi

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.