Gå till huvudinnehåll

BB-mottagning, Kvinnokliniken

Nyckelord:
  • förlossning
  • Kvinnokliniken

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Kvinnokliniken
Haartmansgatan 2
Helsingfors

Postadress

PB 140
00029 HUS
mån–fre 8.15–15.30
lör 9.00–16.00

På Kvinnoklinikens BB-avdelning ger vi råd och handledning för familjer med nyfödda. Vi ordnar också hembesök av barnmorska hos familjen. 

I samband med din utskrivning bokar vi en mottagningstid för dig och din baby på förlossningssjukhuset eller hos hembarnmorskan i det fall att babyn på grund av tidig utskrivning, gulsot, viktuppföljning eller hörselundersökning behöver ett kontrollbesök under sina två första levnadsveckor. Vi kan också boka en tid, om du behöver handledning om amning eller minskning av mängden extra mjölk. Vi ordnar också barnläkarbesök för nyfödda som skrivits ut när de varit under ett dygn gamla. 

Hembarnmorskor

Från BB-avdelningarna ordnar vi hembesök av barnmorskor till familjer som bor i huvudstadsregionen och Kyrkslätt. Barnmorskans hembesök är ett alternativ till mottagning på sjukhuset. På sjukhuset kommer vi tillsammans med dig överens om barnmorskans hembesök. Vår barnmorska väger babyn, mäter gulheten med en hudmätare, gör vid behov en hörselundersökning för babyn och kan ta ett screeningprov för metabola sjukdomar. Vår barnmorska kan också ge handledning om amning. För besöket debiteras en hembesöksavgift.

 

Sjukhus

Feedback

Hittade du vad du sökte?