Gå till huvudinnehåll

Barn- och ungdomsavdelningen, Hyvinge sjukhus

Nyckelord:
  • barnsjukdomar
  • Hyvinge sjukhus

Vid Hyvinge sjukhus avdelning för barn och unga vårdar vi barn och unga mellan 0 och 15 år som behöver specialiserad sjukvård.

Hyvinkään sairaalan lasten- ja nuorten osasto

Barn- och ungdomsavdelningen har öppet dygnet runt. Vår avdelning ligger på första våningen i byggnad H. Föräldrar och syskon får vara på avdelningen utan tidsbegränsningar och föräldrarna kan sova hos barnet. Besök från andra gäster kommer vi överens om tillsammans med familjen.


Barn och unga kommer till oss för avdelningsvård via barnjouren och förlossningsavdelningen för nyfödda. För tidigt födda barn kommer till avdelningen för fortsatt vård från HUS övriga sjukhus.

Vi vårdar infektioner som kräver akut sjukhusvård, såsom lunginflammationer, infektioner i andningsvägarna som försvårar andningen, urinvägsinfektioner med feber eller diarré eller kräkningar som kräver vätskebehandling. Vi vårdar också infektioner hos nyfödda och andra problem efter en förlossning, såsom lågt blodsocker, gulsot eller andningssvårigheter och vi erbjuder högkvalitativ fortsatt vård för växande för tidigt födda barn. Dessutom ger vi bra initial vård av barn och unga som insjuknat i diabetes och hjälper till att hålla diabetesbehandlingen i balans.

Vi har gedigen kompetens inom kirurgiska skador och andra sjukdomar som kräver kirurgisk vård samt av utredning och vård av olika neurologiska symtom. Dessutom gör vi olika sömn-, ultraljuds-, röntgen- och magnetkameraundersökningar och långtidsregistreringar av sömn.

Den genomsnittliga vårdtiden på avdelningen är 3 dygn.

Verksamheten på avdelningen för barn och unga utgår från barnet och familjen. Vi arbetar utifrån de individuella behoven hos varje familj på ett modernt, hjärtligt och förtroendefullt sätt. Grunden för vår verksamhet är en positiv attityd, ett övergripande och mångprofessionellt vårdansvar och en vårdplan som skapas mellan vårdpersonalen och familjen.

 

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.