Gå till huvudinnehåll

Kundnöjdhet

Vi inom HUS vill utveckla vår verksamhet och göra våra tjänster ännu bättre. All kundrespons är värdefull för oss och ger våra kunder möjlighet att påverka. Vi använder den respons vi har fått i utvecklingen av tjänster, kundservice och ledning.

Nainen istuu sairaalan sohvalla.

Utifrån respons vi har fått har vi bland annat utvecklat vår vårdpraxis och våra tjänster, förbättrat dataskyddet och integriteten för våra patienter samt utbildat vår personal. Vi har också använt respons i våra projekt för verksamhetsutveckling.

Vi får mycket positiv respons, särskilt för vänlig service, bra vård och högkvalitativ patientmat. Det uppmuntrar oss att ge ännu bättre vård och upprätthålla kvaliteten på vår verksamhet.

Kundnöjdhetsenkät och rekommendationsvärdet NPS

Vi skickar en kundnöjdhetsenkät per sms till ett stickprovsurval av våra patienter. Meddelandet kommer från numret 18588. Enkäten innehåller inga länkar, utan den besvaras som ett sms. Enkäten består av 2–3 frågor och det kostar ingenting att svara på den. 

Du kan vägra att ta emot kundnöjdhetsenkäten. Om du inte vill ta emot den, ta kontakt med HUS enheter.

Rekommendationsvärdet NPS

Vi mäter vår kundupplevelse med det internationella NPS-rekommendationsvärdet (Net Promoter Score). NPS-värdet kan vara vad som helst mellan -100 och +100. Vi mäter NPS-värdet med frågan: ”Hur sannolikt skulle du rekommendera servicen du fått till din närmaste om hens situation var likadan?”.

NPS-värdet har beräknats från början av innevarande år utifrån den respons som lämnats in.

Datum:

79
NPS i januari-juni 2024
feedback icon

"Betjäningen var vänlig och professionell i alla skeden av vården, från ankomsten till sjukhuset till avfärden hem."

"Saklig, vänlig, professionell och kompetent personal på såväl polikliniken och avdelningen som i operationssalen och på uppvakningen. Tack till var och en av er, jag tackar och berömmer er alla från djupet av mitt hjärta!”

"Servicen var verkligen berömvärd, och fastän jag var nervös inför operationen så blev jag uppmuntrad och påhejad av personalen. Stort tack för allt!"

Vi utvecklar vår verksamhet utifrån kundrespons

Exempel på åtgärder som vi har vidtagit:


“Maten på avdelningen var god och nattskötarna empatiska och skickliga."

“Tack för en sakkunnig och vänlig vård samt service. Absolut bland de bästa sjukhuserfarenheterna jag har haft!"

"Jag har aldrig någonstans mött så vänliga skötare som inte låter brådskan påverka hur kunderna bemöts och får hjälp. Jag har kunnat slappna av under hela vårdperioden. Tack till avdelningens skötare!”

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.