Siirry pääsisältöön

Lasten ja nuorten poliklinikat, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • lastentaudit
  • Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan lasten ja nuorten poliklinikoilla hoidamme laaja-alaisia lastentautien, lastenneurologian sekä lastenkirurgian erikoisalojen hoitotoimenpiteitä ja tutkimuksia. Meille tullaan hoitoon lähetteellä tai päivystyspoliklinikan kautta.

Lapsi vastaanotolla

Lastenlääkärimme hoitavat ja seuraavat lasten ja nuorten astmaa, allergioita, diabetesta, syömishäiriöitä, infektiosairauksia, maha- ja suolikanavan sairauksia, kasvuongelmia sekä keskosten ja vastasyntyneiden kehitystä. Päiväsairaalassa toimintaamme kuuluvat allergioihin liittyvät ruoka- ja lääkeainealtistukset sekä erilaiset lääke- ja verituotteiden tiputukset.

Lastenneurologin vastaanotolla sekä päiväkeskuksessa tutkimme, hoidamme ja kuntoutamme lapsia, joilla on neurologinen sairaus tai vamma tai sellaisen epäily. Tutkittavia oireita ovat muun muassa erilaiset kohtausepäilyt, epilepsia, päänsärky, vauvaiän hidas kehitys, varhaisen leikki-iän autismiepäily, erilaiset kehityshäiriöt ja kielellinen vaikeus, liikunnan poikkeavuus sekä vaikea-asteiset oppimisvaikeudet.

Lastenkirurgimme hoitavat ja tekevät leikkausarvioita yleisimpiin lastenkirurgisiin vaivoihin kuten tyrät, laskeutumaton kives, ahdas esinahka ja tähystykset. Polikliinisiin hoitoihin kuuluvat myös Lonkkalastahoidot, jalkojen virheasennot ja lasten murtumat sekä pientoimenpiteet. Lisäksi lastenkirurgit tekevät lasten päivystysleikkauksia virka-aikana.

Hoitajamme pitävät astma-, diabetes-, nuoriso-, epilepsia-, päänsärky-, ADHD-, vauva- sekä urologisia vastaanottoja. Lisäksi poliklinikalla annetaan myös erityistyöntekijöiden, kuten fysio-, puhe- ja toimintaterapeutin, ravitsemusterapeutin, psykologin, sosiaalityöntekijän sekä ummetus- ja kasteluhoitajan sekä kuntoutusohjaajan palveluja. 

Yksikössämme tärkeää on perhekeskeisyys sekä hoitosuhteen jatkuvuus. Tilanteen arvioinnissa ja jatkokuntoutuksen suunnittelussa tärkeää on yhteistyö kunnallisten terveydenhuollon toimijoiden sekä päivähoidon ja koulun kanssa.
 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.