Siirry pääsisältöön

Keuhkosairaudet

Asiasanat:
  • keuhkosairaudet
  • keuhkokirurgia
  • elinsiirto

Vastaamme HUSin erityisvastuualueen vaativan erityistason keuhkosairauksien tutkimisesta ja hoidosta sekä vaativan erityistason unitutkimustoiminnasta. HUSiin on keskitetty valtakunnallisesti mm. keuhkonsiirtotoiminta ja keuhkoverenpainetaudin hoito.

Potilas katsoo ohjetta hoitajan kanssa vastaanotolla.

Hoidamme ja tutkimme astmaa, keuhkoahtaumatautia, uniapneaa ja muita unenaikaisia hengityshäiriötä, tulehduksellisia keuhkosairauksia, keuhkosyöpiä, keuhkokudoksen ja keuhkopussin sairauksia sekä äkillistä tai pitkäaikaista hengitysvajausta aiheuttavia sairauksia. 

Hoidamme keuhkosairauksia Meilahden, Jorvin, Peijaksen ja Raaseporin sairaaloissa sekä Iho- ja allergiasairaalan unitutkimusyksikössä. Hengityshalvauspotilaita hoidamme Rekolan ryhmäkodissa ja kotihoidossa. Potilaamme tulevat ensisijaisesti Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Keravan ja Kirkkonummen alueilta sekä Raaseporin sairaalaan Raaseporin alueelta. HUS-alueen muut keuhkosairauksien erikoissairaanhoidon yksiköt sijaitsevat Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon sairaaloissa.   

Potilaamme tulevat tutkimuksiin erilaisten keuhkoihin tai hengitykseen liittyvien oireiden (mm. pitkittynyt yskä, hengenahdistus, veriyskä) tai keuhkoröntgenkuvissa havaittujen löydösten tarkemman selvittelyn vuoksi. Hengitysapuvälinehoitojen tarpeen arviointi, hoitojen aloitus ja seuranta ovat myös osa toimintaamme.  

Hoitoon ja tutkimuksiin tulet lääkärin lähetteellä.

Yleisimpia tutkimus- ja hoitotoimenpiteitä 

Oireiden ja perussairauksien pohjalta teemme tarvittavia tutkimuksia. Perustutkimuksia ovat röntgentutkimukset. Keuhkokuvan (thorax) lisäksi voimme kuvata keuhkoissa näkyvää muutosta tarkemmin myös tietokoneella tai ultraäänellä. Tarvittaessa otamme myös näytteitä joko tietokone- tai ultraääniohjauksessa. Keuhkojen toimintaa selvitämme keuhkojen toimintakokeilla. 

Toimipisteet

Keuhkosairauksien poliklinikka, Meilahden kolmiosairaala

Meilahden kolmiosairaalan keuhkopoliklinikkamme toimii lähete- ja ajanvarauspoliklinikkana.

Keuhkosairauksien poliklinikka, Lohjan sairaala

Lohjan sairaalan keuhkosairauksien ajanvarauspoliklinikalla tutkimme ja hoidamme keuhkosairauksia sairastavia potilaita.

Infektio- ja keuhkosairauksien osasto, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan Infektio- ja keuhkosairauksien osastolla hoidamme sisätautisia infektiosairauksia ja keuhkosairauksien potilaita.

Keuhkosairauksien poliklinikka, Hyvinkään sairaala

Hyvinkään sairaalan keuhkosairauksien poliklinikalla hoidamme muun muassa astmaa, keuhkoahtaumatautia, keuhkokudoksen sairauksia, uniapneaa ja keuhkosyöpää…

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.